iltasyazilim
FD Üye
Fırında Kabak Mücver Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet kabak
*2 adet havuç
*1 adet küçük patates ( ben sevdiğim için ekledim şart değil)
*4 adet taze soğan
*Arzu ettiğiniz kadar dereotu
*Arzu ettiğiniz kadar maydanoz
*Yarım su bardağı lor peyniri
*2 adet yumurta
*3 yemek kaşığı un
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım paket kabartma tozu
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
Üzeri için;
*Susam
*Çörek otu
Fırında Kabak Mücver Tarifi Yapılışı Öncelikle kabak, havuç ve patatesleri ayrı ayrı rendeleyerek sularını sıkıp ayıralım Yıkanan yeşilliklerimizi ince ince doğrayalım Ardından derin bir kaba rendelenmiş sebzelerimizi sonra kıyılmış yeşilliklerimizi ve geri kalan lor peyniri, yumurta, sıvı yağ, un, kabartma tozu, tuz ve baharatları ekleyerek karıştıralım
Yağlanmış tepsi veya borcama döküp 200 derecede 40 dk altı ve üzeri kızarıncaya kadar pişirelim Fırından çıkar çıkmaz servis etmemenizde fayda var ilk başta içini çekmesini bekleyin Dışı kızarmış içi yumuşacık mücverlerimiz hazır
Not 1: Fırından fırına değişiklik gösterebilir ben turbo ayarında pişirdim sizlerde kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz
Diyetteyken canım hamur işi çektiğinde en sevdiğimdir Umarım sizde seversiniz
Herkese afiyet olsun
*3 adet kabak
*2 adet havuç
*1 adet küçük patates ( ben sevdiğim için ekledim şart değil)
*4 adet taze soğan
*Arzu ettiğiniz kadar dereotu
*Arzu ettiğiniz kadar maydanoz
*Yarım su bardağı lor peyniri
*2 adet yumurta
*3 yemek kaşığı un
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım paket kabartma tozu
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
Üzeri için;
*Susam
*Çörek otu
Fırında Kabak Mücver Tarifi Yapılışı Öncelikle kabak, havuç ve patatesleri ayrı ayrı rendeleyerek sularını sıkıp ayıralım Yıkanan yeşilliklerimizi ince ince doğrayalım Ardından derin bir kaba rendelenmiş sebzelerimizi sonra kıyılmış yeşilliklerimizi ve geri kalan lor peyniri, yumurta, sıvı yağ, un, kabartma tozu, tuz ve baharatları ekleyerek karıştıralım
Yağlanmış tepsi veya borcama döküp 200 derecede 40 dk altı ve üzeri kızarıncaya kadar pişirelim Fırından çıkar çıkmaz servis etmemenizde fayda var ilk başta içini çekmesini bekleyin Dışı kızarmış içi yumuşacık mücverlerimiz hazır
Not 1: Fırından fırına değişiklik gösterebilir ben turbo ayarında pişirdim sizlerde kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz
Diyetteyken canım hamur işi çektiğinde en sevdiğimdir Umarım sizde seversiniz
Herkese afiyet olsun