iltasyazilim
FD Üye
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 kilo kabak
*2 su bardağı şeker
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Kabakların kabukları soyulup istenilen büyüklükte doğranır
Yıkanıp süzgü de beklettikten sonra tencere veya pişirilecek kaba dizilip üzerine şeker dökülür
Ağzı kapatılıp 3 4 saat bekletilir
Şeker eriyip suyunu saldığı zaman (fırın kağıdını avucumuza buruşturup ıslattım borcamın üzerine kapattım, onun üzerine de alimunyum folyo kapattım) fırına verilir
Yumuşayınca üzeri açık pişirilir
Ilıdıktan sonra veya soğuyunca servis edilebilir Afiyet olsun
*1 5 kilo kabak
*2 su bardağı şeker
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Kabakların kabukları soyulup istenilen büyüklükte doğranır
Yıkanıp süzgü de beklettikten sonra tencere veya pişirilecek kaba dizilip üzerine şeker dökülür
Ağzı kapatılıp 3 4 saat bekletilir
Şeker eriyip suyunu saldığı zaman (fırın kağıdını avucumuza buruşturup ıslattım borcamın üzerine kapattım, onun üzerine de alimunyum folyo kapattım) fırına verilir
Yumuşayınca üzeri açık pişirilir
Ilıdıktan sonra veya soğuyunca servis edilebilir Afiyet olsun