iltasyazilim
FD Üye
Fırında Kabak Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet kabak
*3 adet patates
*2 adet soğan
Beşamel sos için:
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı un
*2 bardak süt
*İsteğe göre kaşar rendesi
*Karabiber
*Tuz
*
Fırında Kabak Tarifi Yapılışı Kabaklar temizlenip kurulanır, boyuna ve enine ikişer parçaya ayrılır İçleri oyulur Sıcak suda biraz tuzla bekletilir
Patatesler küp küp doğranır, soğanlar küçük kesilir ve tavaya eklenir Yeteri kadar sıvı yağda iyice kavrulur
Beşamel sos için küçük bir tencerede yağ eritilir ardından un eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur Yavaşça süt eklenir Karabiber ve tuz ilave edilir Koyu kıvama gelene kadar pişirilir
Tavada kavurduğumuz soğan ve patatesler ayrı bir kaba alınıp üzerine beşamel sosunu döküp iyice karıştırılır
Yağladığımız borcama kabaklar dizilir içine beşamel soslu sebzeler doldurulur
Fırında kabaklar yumuşayana kadar iyice pişilir Çıkarmaya yakın kaşar rendesi dökülür Artık servise hazır AFİYET OLSUN
*4 adet kabak
*3 adet patates
*2 adet soğan
Beşamel sos için:
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı un
*2 bardak süt
*İsteğe göre kaşar rendesi
*Karabiber
*Tuz
*
Fırında Kabak Tarifi Yapılışı Kabaklar temizlenip kurulanır, boyuna ve enine ikişer parçaya ayrılır İçleri oyulur Sıcak suda biraz tuzla bekletilir
Patatesler küp küp doğranır, soğanlar küçük kesilir ve tavaya eklenir Yeteri kadar sıvı yağda iyice kavrulur
Beşamel sos için küçük bir tencerede yağ eritilir ardından un eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur Yavaşça süt eklenir Karabiber ve tuz ilave edilir Koyu kıvama gelene kadar pişirilir
Tavada kavurduğumuz soğan ve patatesler ayrı bir kaba alınıp üzerine beşamel sosunu döküp iyice karıştırılır
Yağladığımız borcama kabaklar dizilir içine beşamel soslu sebzeler doldurulur
Fırında kabaklar yumuşayana kadar iyice pişilir Çıkarmaya yakın kaşar rendesi dökülür Artık servise hazır AFİYET OLSUN