iltasyazilim
FD Üye
*
Fırında Karnabahar (Börek Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
*Küçük boy karnabahar
*3 yumurta
*3 tepeleme yemek kaşığı un
*Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
*Tuz
*1 tutam karabiber
Üzeri için;
*Sarımsaklı yoğurt
*Salçalı sos
Fırında Karnabahar (Börek Tadında) Tarifi Yapılışı Tarife geçmeden önce fırında karnabaharı *önce börek sanıp yedikten *sonra bu ne böreği diye soruyorlar Sarımsaklı soslu karnabahar kızartmasını çok sevip yağlı olması sebebiyle yemekte tereddüt edenler için alternatif ve sağlıklı Şimdi tarifin reklamını yaptıktan sonra kısa ve öz tarife geçelim
Karnabaharı parçalayıp tencereye koyup iyice haşlayın Çatal rahatlıkla girebilsin Ardından suyunu süzüp çatalla ezin(arada küçük parçacıklar kalsın)üzerine yumurta un yağ karabiber koyun en son tadına bakarak damak tadına göre tuzunu ayarlayın Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayın eğer (1 5 cm kalınlık ideal)çok ince yayarsanız kuru olur, çok kalın da içi pişmez üzeri kızarana kadar 200 derecede fırının orta rafında pişirin Üzeri kızarınca fırından çıkartıp ılık sıcaklığa gelince dilimleyin Ben üzerine sarımsaklı sos ve yağlı salçalı sos da gezdiriyorum, dilerseniz sade de yiyebilirsiniz Afiyet olsun
Not:Çok fazla sıvı değil, çok fazla katı da olmayan hafif cıvık bir karışım elde etmelisiniz Karnabaharı daha büyük kullanırsanız yumurta ,un, tuz, zeytinyağı miktarını da artırmayı unutmayınız
Fırında Karnabahar (Börek Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
*Küçük boy karnabahar
*3 yumurta
*3 tepeleme yemek kaşığı un
*Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
*Tuz
*1 tutam karabiber
Üzeri için;
*Sarımsaklı yoğurt
*Salçalı sos
Fırında Karnabahar (Börek Tadında) Tarifi Yapılışı Tarife geçmeden önce fırında karnabaharı *önce börek sanıp yedikten *sonra bu ne böreği diye soruyorlar Sarımsaklı soslu karnabahar kızartmasını çok sevip yağlı olması sebebiyle yemekte tereddüt edenler için alternatif ve sağlıklı Şimdi tarifin reklamını yaptıktan sonra kısa ve öz tarife geçelim
Karnabaharı parçalayıp tencereye koyup iyice haşlayın Çatal rahatlıkla girebilsin Ardından suyunu süzüp çatalla ezin(arada küçük parçacıklar kalsın)üzerine yumurta un yağ karabiber koyun en son tadına bakarak damak tadına göre tuzunu ayarlayın Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayın eğer (1 5 cm kalınlık ideal)çok ince yayarsanız kuru olur, çok kalın da içi pişmez üzeri kızarana kadar 200 derecede fırının orta rafında pişirin Üzeri kızarınca fırından çıkartıp ılık sıcaklığa gelince dilimleyin Ben üzerine sarımsaklı sos ve yağlı salçalı sos da gezdiriyorum, dilerseniz sade de yiyebilirsiniz Afiyet olsun
Not:Çok fazla sıvı değil, çok fazla katı da olmayan hafif cıvık bir karışım elde etmelisiniz Karnabaharı daha büyük kullanırsanız yumurta ,un, tuz, zeytinyağı miktarını da artırmayı unutmayınız