Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Karnabahar Mücveri Tarifi

Fırında Karnabahar Mücveri Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

500 gram karnabahar 200 gram kabak 3 adet yumurta 200 gram yarım yağlı beyaz peynir 3 adet taze soğan 4 dal dereotu 4 dal maydanoz 5 yemek kaşığı (silme) tam buğday unu 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı karabiber Fırın kabını yağlamak için:

1 yemek kaşığı zeytinyağı

NASIL YAPILIR?

Çiçeklerine ayırdığınız karnabaharı, bol suyla yıkadıktan sonra derin bir tencereye alın Üzerini geçecek kadar kaynar su ve 12 çay kaşığı tuz ilavesiyle 810 dakika kadar haşlayın Kabuğunu soyduğunuz kabakları ve yarım yağlı beyaz peyniri rendenin kalın tarafıyla rendeleyin Taze soğan, dereotu ve maydanozu ince ince doğrayın Haşlanan karnabaharları, suyunu süzdükten sonra karıştırma kabına alın Bir çatal yardımıyla ezerek, püre haline getirin Yumurta, rendelenmiş beyaz peynir ve kabak, doğranmış yeşillikler, tam buğday unu, zeytinyağı, kalan 12 çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyin Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra zeytinyağı ile yağladığınız fırın kabına aktarın Üzerini bir spatula yardımıyla bastırarak, düzeltin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin Fırından çıkan karnabahar mücverini dilimledikten sonra ayran ile birlikte servis edin Sağlığını düşünen sevdiklerinizle paylaşın


 
858,496Konular
982,379Mesajlar
30,222Kullanıcılar
ExzoSon üye
Üst Alt