iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
500 gram karnabahar 200 gram kabak 3 adet yumurta 200 gram yarım yağlı beyaz peynir 3 adet taze soğan 4 dal dereotu 4 dal maydanoz 5 yemek kaşığı (silme) tam buğday unu 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı karabiber Fırın kabını yağlamak için:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
NASIL YAPILIR?
Çiçeklerine ayırdığınız karnabaharı, bol suyla yıkadıktan sonra derin bir tencereye alın Üzerini geçecek kadar kaynar su ve 12 çay kaşığı tuz ilavesiyle 810 dakika kadar haşlayın Kabuğunu soyduğunuz kabakları ve yarım yağlı beyaz peyniri rendenin kalın tarafıyla rendeleyin Taze soğan, dereotu ve maydanozu ince ince doğrayın Haşlanan karnabaharları, suyunu süzdükten sonra karıştırma kabına alın Bir çatal yardımıyla ezerek, püre haline getirin Yumurta, rendelenmiş beyaz peynir ve kabak, doğranmış yeşillikler, tam buğday unu, zeytinyağı, kalan 12 çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyin Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra zeytinyağı ile yağladığınız fırın kabına aktarın Üzerini bir spatula yardımıyla bastırarak, düzeltin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin Fırından çıkan karnabahar mücverini dilimledikten sonra ayran ile birlikte servis edin Sağlığını düşünen sevdiklerinizle paylaşın
500 gram karnabahar 200 gram kabak 3 adet yumurta 200 gram yarım yağlı beyaz peynir 3 adet taze soğan 4 dal dereotu 4 dal maydanoz 5 yemek kaşığı (silme) tam buğday unu 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı karabiber Fırın kabını yağlamak için:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
NASIL YAPILIR?
Çiçeklerine ayırdığınız karnabaharı, bol suyla yıkadıktan sonra derin bir tencereye alın Üzerini geçecek kadar kaynar su ve 12 çay kaşığı tuz ilavesiyle 810 dakika kadar haşlayın Kabuğunu soyduğunuz kabakları ve yarım yağlı beyaz peyniri rendenin kalın tarafıyla rendeleyin Taze soğan, dereotu ve maydanozu ince ince doğrayın Haşlanan karnabaharları, suyunu süzdükten sonra karıştırma kabına alın Bir çatal yardımıyla ezerek, püre haline getirin Yumurta, rendelenmiş beyaz peynir ve kabak, doğranmış yeşillikler, tam buğday unu, zeytinyağı, kalan 12 çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyin Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra zeytinyağı ile yağladığınız fırın kabına aktarın Üzerini bir spatula yardımıyla bastırarak, düzeltin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin Fırından çıkan karnabahar mücverini dilimledikten sonra ayran ile birlikte servis edin Sağlığını düşünen sevdiklerinizle paylaşın