iltasyazilim
FD Üye
Fırında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo karnabahar
*1 adet patates
*1 adet kapya biber
*1 buçuk çay bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*Pul biber
*Karabiber
*Tuz
*Yoğurt
*Sarımsak
Fırında Karnabahar Tarifi Yapılışı Öncelikle karnabaharları derin bir kapta kaynar suyla ıslıyoruz Kabın üzerini kapatarak 10 dakika dinlendiriyoruz
Daha sonra başka bir kapta süt un tuz ve baharatları karıştırıyoruz
Karnabaharları, patatesi ve kapya biberleri tepsiye dizip hazırladığımız sıvı karışımı üzerine döküyoruz ve sıvı yağ gezdiriyoruz
Sonra fırına atıyoruz ( benim kuzine sobam var ben onun fırınında pişirdim Öyle daha bir lezzetli oluyor )
Pişince fırından alıp soğuyunca üzerine yoğurtlu sarımsaklı karışımı döküp servise sunuyoruz
*Yarım kilo karnabahar
*1 adet patates
*1 adet kapya biber
*1 buçuk çay bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*Pul biber
*Karabiber
*Tuz
*Yoğurt
*Sarımsak
Fırında Karnabahar Tarifi Yapılışı Öncelikle karnabaharları derin bir kapta kaynar suyla ıslıyoruz Kabın üzerini kapatarak 10 dakika dinlendiriyoruz
Daha sonra başka bir kapta süt un tuz ve baharatları karıştırıyoruz
Karnabaharları, patatesi ve kapya biberleri tepsiye dizip hazırladığımız sıvı karışımı üzerine döküyoruz ve sıvı yağ gezdiriyoruz
Sonra fırına atıyoruz ( benim kuzine sobam var ben onun fırınında pişirdim Öyle daha bir lezzetli oluyor )
Pişince fırından alıp soğuyunca üzerine yoğurtlu sarımsaklı karışımı döküp servise sunuyoruz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.