iltasyazilim
FD Üye
Fırında Karnıbahar Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet brokoli
*1 adet karnabahar
*250 gr kıyma
*1 adet soğan
*1 çay bardağı domates sosu veya salça
Beşamel sos için;
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
*1 yemek kaşığı un
*2 su bardağı süt
Üzeri için;
*Kaşar peyniri
Fırında Karnıbahar Tarifi Yapılışı
Merhaba Arkadaşlar;
Öncelikle karnabahar ve brokoliyi haşlıyoruz, brokoli daha çabuk haşlanıyor, bilginiz olsun ezilince olmuyor
Haşlanan sebzeleri borcama koyuyoruz ve kıymalı sos için kıyma ve soğanı kavuruyoruz Rengi dönünce domates salçasını ekleyip 3 dk pişiriyoruz ve sebzelerin üzerine yayıyoruz Daha sonra beşamel sosu yapıyoruz Tereyağı, sıvı yağı tencereye koyalım ve unu ekleyip 1 dk kavuralım Daha sonra süt ekleyelim ve hızlı şekilde karıştıralım topak olmasın Daha sonra kıymalı sosun üzerine dökelim 180 derecelik fırında üzeri hafif kızarınca rendelenmiş veya dilimlenmiş kaşar peyniri koyalım Kaşar eriyip hafif kızarana kadar pişirelim Bu kadar anlatımı zor biraz ama yapması kolay ve o kadar da lezzetli arkadaşlar
Afiyet olsun
*1 adet brokoli
*1 adet karnabahar
*250 gr kıyma
*1 adet soğan
*1 çay bardağı domates sosu veya salça
Beşamel sos için;
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
*1 yemek kaşığı un
*2 su bardağı süt
Üzeri için;
*Kaşar peyniri
Fırında Karnıbahar Tarifi Yapılışı
Merhaba Arkadaşlar;
Öncelikle karnabahar ve brokoliyi haşlıyoruz, brokoli daha çabuk haşlanıyor, bilginiz olsun ezilince olmuyor
Haşlanan sebzeleri borcama koyuyoruz ve kıymalı sos için kıyma ve soğanı kavuruyoruz Rengi dönünce domates salçasını ekleyip 3 dk pişiriyoruz ve sebzelerin üzerine yayıyoruz Daha sonra beşamel sosu yapıyoruz Tereyağı, sıvı yağı tencereye koyalım ve unu ekleyip 1 dk kavuralım Daha sonra süt ekleyelim ve hızlı şekilde karıştıralım topak olmasın Daha sonra kıymalı sosun üzerine dökelim 180 derecelik fırında üzeri hafif kızarınca rendelenmiş veya dilimlenmiş kaşar peyniri koyalım Kaşar eriyip hafif kızarana kadar pişirelim Bu kadar anlatımı zor biraz ama yapması kolay ve o kadar da lezzetli arkadaşlar
Afiyet olsun