iltasyazilim
FD Üye
Fırında Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet patlıcan
*3 adet domates
*1 adet soğan
*Bir diş sarımsak
*Kıyma
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay bardağı su
*3 adet tatlı sivri biber
Fırında Karnıyarık Tarifi Yapılışı Öncelikle herkese hayırlı akşamlar dilerim Bir göçmen kızı olarak değişik yemek tariflerini uygulamaya bayılıyorum, size vereceğim tarif planet mutfaktan aldığım çok pratik, kızartmalarla her tarafa yağ sıçramayan bir tarif veriyorum
Yapılışı
atlıcanları alacalı doğradık tuzlu suda 15 dakika beklettik, patlıcanları sularından alıp, sıkıp, kağıt havluyla kuruladık Tepsiye fırın kağıdı koyduk, patlıcanların üzerini bıçakla ortadan çizgi attık, azıcık yağ döküp elimizle ters düz her tarafını yağlamış olduk 180 derecede ısıtılmış fırına attık Arada kontrol ettik yumuşamış mı diye( maşamızla kontrol ediyoruz) Patlıcanlar fırında iken iç malzemeleri yapıyoruz Soğanla zeytin yağını kavuruyoruz sonra biberleri atıyoruz, arkasından sarımsak, kıyma, domates, karabiber, tuz en son maydanoz ve iyice özleştikten sonra 1 çay bardağı su attık sonra fırında yumuşamış olan patlıcanları fırından çıkarıp geniş bir tencereye koyduk ve bıçakla içini açtık, iç malzemeleri koyduk ve kısık ateşte bir çay bardağı kadar daha su kattık kapağını kapatıp kaynattık
Not: Yalnız kaynarken dikkat edin suyu çekmesin Afiyet olsun
*4 adet patlıcan
*3 adet domates
*1 adet soğan
*Bir diş sarımsak
*Kıyma
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay bardağı su
*3 adet tatlı sivri biber
Fırında Karnıyarık Tarifi Yapılışı Öncelikle herkese hayırlı akşamlar dilerim Bir göçmen kızı olarak değişik yemek tariflerini uygulamaya bayılıyorum, size vereceğim tarif planet mutfaktan aldığım çok pratik, kızartmalarla her tarafa yağ sıçramayan bir tarif veriyorum
Yapılışı
Not: Yalnız kaynarken dikkat edin suyu çekmesin Afiyet olsun