iltasyazilim
FD Üye
Fırında Kaşarlı Beşamel Soslu Patates Tarifi İçin Malzemeler
*8 10 adet orta boy patates
*400 gram *kaşar, tuz
Beşamel sos için:
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı dolusu un
*2 veya 3 su bardağı süt
*Tuz
*Ve arzuya göre karabiber
Fırında Kaşarlı Beşamel Soslu Patates Tarifi Yapılışı Patatesleri soyup yuvarlak doğrayın, tencereye tuzu da ilave edip 10, 15 dakika kadar haşlayıp tepsiye döküyoruz ,daha sonra bir yandan beşamel sosumuzu yapıp patateslerin üzerine döküyoruz ,en son kaşarımızı rendeleyip fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis ediyoruz (beşamel sos hazırlanışı tereyağı eritip unu ilave edelim 23 dakika kavurup sütü ve tuzu, karabiberi ilave edip kaynayana kadar karıştırıp kaynadımı *ocaktan alıyoruz)
*8 10 adet orta boy patates
*400 gram *kaşar, tuz
Beşamel sos için:
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı dolusu un
*2 veya 3 su bardağı süt
*Tuz
*Ve arzuya göre karabiber
Fırında Kaşarlı Beşamel Soslu Patates Tarifi Yapılışı Patatesleri soyup yuvarlak doğrayın, tencereye tuzu da ilave edip 10, 15 dakika kadar haşlayıp tepsiye döküyoruz ,daha sonra bir yandan beşamel sosumuzu yapıp patateslerin üzerine döküyoruz ,en son kaşarımızı rendeleyip fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis ediyoruz (beşamel sos hazırlanışı tereyağı eritip unu ilave edelim 23 dakika kavurup sütü ve tuzu, karabiberi ilave edip kaynayana kadar karıştırıp kaynadımı *ocaktan alıyoruz)