iltasyazilim
FD Üye
Fırında Kaşarlı Patates Dürüm Tarifi İçin Malzemeler İç malzemesi:
*2 adet patates
*1 adet soğan
*200 gr kaşar peynir rendesi
*Sıvı yağ
Sos için:
*200 gr Yoğurt
*2 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*12 cherry domates (istediğiniz kadar kullanabilirsiniz)
*45 büyük yaprak marul
*1 Limon
*4 adet tortilla (lavaş)
Fırında Kaşarlı Patates Dürüm Tarifi Yapılışı İç malzemesi:
Patateslerin kabuğunu soyup küp küp doğruyoruz, bir kaseye aktarıp üzerine 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı pul biber ekip 1 tatlı kaşığı yağ ekleyerek iyice birbirine buluyoruz Hepsi baharatlanınca alüminyum folyo serdigimiz fırın tepsisine diziyoruz
Aynı şekilde soğanları ince ince doğruyoruz, kaseye aktarıp 1 çay kaşığı tuz ve yarım limon sıkarak elimizle iyice birbirine buluyoruz Bunları da patateslerin üzerine ekleyip hepsini tepside iyice harmanlıyoruz Üzerine yine alüminyum folyo kapatıp, önceden ısıttıgımız 200 dereceli fırında 20 dk kadar pişmeye bırakıyoruz (Fırın kızartmapişirme modunda)
Sos için:
Bu sırada yoğurdu ve salçayı karıştırıp dilediğimiz baharatlarla sos hazırlıyoruz Ben 2 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 2 çay kaşığı kekik ve 2 çay kaşığı nane ekledim Cherry domatesleri de dörder parçaya bölüp kenarda bekletiyoruz
20 dk doldugu zaman fırın tepsimizi çıkarıp, üst alüminyum parçayı atıyoruz, patates ve soğanlarımızın üzerini tamamen kaşar peynir kaplayıp (bir miktar kaşarı daha sonra dürümün içine eklemek için ayırın) tekrar fırına veriyoruz, 1015 dk daha kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz
İç malzemeler tamam, gelelim dürümü hazırlamaya:
İç malzemeyi fırın tepsisinden ayrı bir kaseye aldıktan sonra, lavaşları temiz tepsimizde 5 dk kadar ısıtıyoruz Fırını bu sırada kapatabilirsiniz kendi ısısı yetecektir
Lavaşın üzerine önce sosumuzu sürüyoruz, patatesli iç malzememizi koyuyoruz, domates dizip üzerine kalan kaşarlardan koyuyoruz, biraz limon sıkabilirsiniz dilerseniz, en son istedigimiz baharatları da ekleyip lavaşın yanlarını içe kıvırarak dürümü kapatıyoruz Dürümü marulun içine koyup afiyetle yiyoruz
Not: Lavaşın içine marul koyarsanız, kayarak malzemeleri yerinden oynatabilir ve kapatmak zor olur o yüzden önermiyorum, onun yerine marulun içine kapadığınız dürümü yerleştirirseniz kolaylıkla tutup yiyebilirsiniz
Afiyet olsun
*2 adet patates
*1 adet soğan
*200 gr kaşar peynir rendesi
*Sıvı yağ
Sos için:
*200 gr Yoğurt
*2 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*12 cherry domates (istediğiniz kadar kullanabilirsiniz)
*45 büyük yaprak marul
*1 Limon
*4 adet tortilla (lavaş)
Fırında Kaşarlı Patates Dürüm Tarifi Yapılışı İç malzemesi:
Patateslerin kabuğunu soyup küp küp doğruyoruz, bir kaseye aktarıp üzerine 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı pul biber ekip 1 tatlı kaşığı yağ ekleyerek iyice birbirine buluyoruz Hepsi baharatlanınca alüminyum folyo serdigimiz fırın tepsisine diziyoruz
Aynı şekilde soğanları ince ince doğruyoruz, kaseye aktarıp 1 çay kaşığı tuz ve yarım limon sıkarak elimizle iyice birbirine buluyoruz Bunları da patateslerin üzerine ekleyip hepsini tepside iyice harmanlıyoruz Üzerine yine alüminyum folyo kapatıp, önceden ısıttıgımız 200 dereceli fırında 20 dk kadar pişmeye bırakıyoruz (Fırın kızartmapişirme modunda)
Sos için:
Bu sırada yoğurdu ve salçayı karıştırıp dilediğimiz baharatlarla sos hazırlıyoruz Ben 2 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 2 çay kaşığı kekik ve 2 çay kaşığı nane ekledim Cherry domatesleri de dörder parçaya bölüp kenarda bekletiyoruz
20 dk doldugu zaman fırın tepsimizi çıkarıp, üst alüminyum parçayı atıyoruz, patates ve soğanlarımızın üzerini tamamen kaşar peynir kaplayıp (bir miktar kaşarı daha sonra dürümün içine eklemek için ayırın) tekrar fırına veriyoruz, 1015 dk daha kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz
İç malzemeler tamam, gelelim dürümü hazırlamaya:
İç malzemeyi fırın tepsisinden ayrı bir kaseye aldıktan sonra, lavaşları temiz tepsimizde 5 dk kadar ısıtıyoruz Fırını bu sırada kapatabilirsiniz kendi ısısı yetecektir
Lavaşın üzerine önce sosumuzu sürüyoruz, patatesli iç malzememizi koyuyoruz, domates dizip üzerine kalan kaşarlardan koyuyoruz, biraz limon sıkabilirsiniz dilerseniz, en son istedigimiz baharatları da ekleyip lavaşın yanlarını içe kıvırarak dürümü kapatıyoruz Dürümü marulun içine koyup afiyetle yiyoruz
Not: Lavaşın içine marul koyarsanız, kayarak malzemeleri yerinden oynatabilir ve kapatmak zor olur o yüzden önermiyorum, onun yerine marulun içine kapadığınız dürümü yerleştirirseniz kolaylıkla tutup yiyebilirsiniz
Afiyet olsun