iltasyazilim
FD Üye
Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo karnabahar
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım çay bardağı süt
*2 su bardağı su
*Kaşar peynir(en son)
Kıymalı harç için;
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*250 gram dana kıyma
*1 soğan
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı pulbiber, tuz, kimyon, karabiber
*Yarım çay bardağı su
Beşamel sos için;
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1, 5 yemek kaşığı un
*1 su bardağı süt
*1 çay kaşığı tuz
Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı
İlk olarak karnabaharımızı bir tencerede 20 dakika haşlıyoruz Daha sonra borcama alıp süt ve tuz ilave edip püre haline getiriyoruz Arından kıymalı harcımızı yapmaya başlıyoruz Kıymamızı tavaya alıp suyunu çekene kadar kapağı kapalı pişiriyoruz ardından diğer malzemeleri ekleyip 5 dakika daha pişiriyoruz en son beşamel sosumuzu yapıyoruz Ocakta yağımızı kızdırıyoruz ardından unu ekleyip kokusu çıkana kadar bekliyoruz ve sütü ekleyip çırpma teliyle iyice çırpıyoruz Kaynamaya başladığı an hazır olmuş demektir Katılaşır Borcama koyduğumuz karnabaharın üzerine kıymalı harcımızı eşit dağıtıyoruz üzerine de beşamel sosumuzu ekleyip önceden ısıtılmış 160 derece fırınımıza veriyoruz Üzeri kızarmaya başladığı an kaşar peyniri ekliyoruz Afiyet olsun
*Yarım kilo karnabahar
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım çay bardağı süt
*2 su bardağı su
*Kaşar peynir(en son)
Kıymalı harç için;
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*250 gram dana kıyma
*1 soğan
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı pulbiber, tuz, kimyon, karabiber
*Yarım çay bardağı su
Beşamel sos için;
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1, 5 yemek kaşığı un
*1 su bardağı süt
*1 çay kaşığı tuz
Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı
İlk olarak karnabaharımızı bir tencerede 20 dakika haşlıyoruz Daha sonra borcama alıp süt ve tuz ilave edip püre haline getiriyoruz Arından kıymalı harcımızı yapmaya başlıyoruz Kıymamızı tavaya alıp suyunu çekene kadar kapağı kapalı pişiriyoruz ardından diğer malzemeleri ekleyip 5 dakika daha pişiriyoruz en son beşamel sosumuzu yapıyoruz Ocakta yağımızı kızdırıyoruz ardından unu ekleyip kokusu çıkana kadar bekliyoruz ve sütü ekleyip çırpma teliyle iyice çırpıyoruz Kaynamaya başladığı an hazır olmuş demektir Katılaşır Borcama koyduğumuz karnabaharın üzerine kıymalı harcımızı eşit dağıtıyoruz üzerine de beşamel sosumuzu ekleyip önceden ısıtılmış 160 derece fırınımıza veriyoruz Üzeri kızarmaya başladığı an kaşar peyniri ekliyoruz Afiyet olsun