iltasyazilim
FD Üye
Fırında Kıymalı – Beşemal Soslu Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*Küçük boy karnabahar
*200 gr kıyma
*1 adet soğan
*Salça
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Sıvı yağ
Beşamel sos için;
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 5 yemek kaşığı un
*1 5 su bardağı süt
*Tuz
*Karabiber
Üzeri için;
*Kaşar
Fırında Kıymalı – Beşemal Soslu Karnabahar Yemeği Tarifi Yapılışı Herkese selamlar Tarife karnabaharları haşlamakla başlıyoruz karnabaharlar yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz Diğer taraftan kıymalı harcı hazırlıyoruz soğanları yemeklik doğrayıp kıymayı ilave diyoruz pişene kadar kavuruyoruz ardından salçasını ,tuzunu ,karabiberini ve pul biberi ekliyoruz Haşlanan karnabaharları borcama alıyoruz ve harcı üzerine döküyoruz 5 dk fırında pişirdikten sonra üzerine beşamel sosu ve kaşarı koyup tekrar fırına atıyoruz kaşarlar kızarınca tarifimiz hazır
*Küçük boy karnabahar
*200 gr kıyma
*1 adet soğan
*Salça
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Sıvı yağ
Beşamel sos için;
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 5 yemek kaşığı un
*1 5 su bardağı süt
*Tuz
*Karabiber
Üzeri için;
*Kaşar
Fırında Kıymalı – Beşemal Soslu Karnabahar Yemeği Tarifi Yapılışı Herkese selamlar Tarife karnabaharları haşlamakla başlıyoruz karnabaharlar yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz Diğer taraftan kıymalı harcı hazırlıyoruz soğanları yemeklik doğrayıp kıymayı ilave diyoruz pişene kadar kavuruyoruz ardından salçasını ,tuzunu ,karabiberini ve pul biberi ekliyoruz Haşlanan karnabaharları borcama alıyoruz ve harcı üzerine döküyoruz 5 dk fırında pişirdikten sonra üzerine beşamel sosu ve kaşarı koyup tekrar fırına atıyoruz kaşarlar kızarınca tarifimiz hazır