iltasyazilim
FD Üye
Fırında Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo kabak
*1 büyükce havuç
*4 5 tane yeşil biber
*1 adet kırmızı biber
*Birkaç diş sarmısak
*Karabiber ,pulbiber ,sumak ,1 yemek kaşığı dolusu kekik
*1 yemeğe koyacağınız kadar kıyma
*Büyükce soğan
*1 domates
*1 kaşık salça
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Fırında Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi Yapılışı S Aleykum arkadaşlar bugün sizlerle lezzetli hafif bir yemek tarifi paylaşacağım Kabağı soyup yıkıyoruz uzunlamasına 4 bölüp irice doğuruyoruz havucuda aynı şekilde doğruyoruz Yeşil biber ,kırmızı biberide doğuruyoruz borcama bütün mazemeleri koyup üzerine baharatları ,sarmısağı ve sıvı yağın yarısını koyup harmanlıyoruz Domatesi dilimleyip aralara dizelim önceden ısıttığımız 200 derecede fırına sürüyoruz onlar kızarırken tavaya soğanı doğrayıp kavuruyoruz Kavrulan soğana kıymayı ekliyoruz kıymada kavrulunca tuzunu salçasını ekleyip yarım çay bardağı su ekliyoruz fırında kızaran malzemenin üstüne dökelim folyayla kapatıp yarım saat pişirelim daha sonra folyayu alıp hafif kızartalım
Afiyet olsun
*1 kilo kabak
*1 büyükce havuç
*4 5 tane yeşil biber
*1 adet kırmızı biber
*Birkaç diş sarmısak
*Karabiber ,pulbiber ,sumak ,1 yemek kaşığı dolusu kekik
*1 yemeğe koyacağınız kadar kıyma
*Büyükce soğan
*1 domates
*1 kaşık salça
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Fırında Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi Yapılışı S Aleykum arkadaşlar bugün sizlerle lezzetli hafif bir yemek tarifi paylaşacağım Kabağı soyup yıkıyoruz uzunlamasına 4 bölüp irice doğuruyoruz havucuda aynı şekilde doğruyoruz Yeşil biber ,kırmızı biberide doğuruyoruz borcama bütün mazemeleri koyup üzerine baharatları ,sarmısağı ve sıvı yağın yarısını koyup harmanlıyoruz Domatesi dilimleyip aralara dizelim önceden ısıttığımız 200 derecede fırına sürüyoruz onlar kızarırken tavaya soğanı doğrayıp kavuruyoruz Kavrulan soğana kıymayı ekliyoruz kıymada kavrulunca tuzunu salçasını ekleyip yarım çay bardağı su ekliyoruz fırında kızaran malzemenin üstüne dökelim folyayla kapatıp yarım saat pişirelim daha sonra folyayu alıp hafif kızartalım
Afiyet olsun