Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Kıymalı Karnıbahar

Fırında Kıymalı Karnıbahar

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
•1 Adet Karnıbahar Kıymalı Harcı İçin
•1 Çay Kaşığı Biber Salçası
•1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
•1 Çay Kaşığı Tuz
•250 Gram Kıyma Sosu İçin
•Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
•4 Yemek Kaşığı Yoğurt
•2 Yemek Kaşığı Un
•2 Adet Yumurta Üzeri İçin
•Bir Tutam Pul Biber
•Bir kaç Yemek Kaşığı Kaşar Peynir (Rendelenmiş)


Fırında Kıymalı Karnıbahar Nasıl Yapılır?


1 Bir tencerede su kaynatarak tuz atın Karnıbaharı yıkayıp çiçek çiçek ayırdıktan sonra suya atarak 5 dakika kadar haşlayın ve suyunu süzmek için süzgeçe alın

2 Başka bir tavaya kıymayı ekleyerek kavurun (Kıymayı dilerseniz yemeklik doğranmış soğan ile birlikte de kavurabilirsiniz)

3 Domates ve biber salçasını ekleyerek biraz kavurun ve salçayı çözdürmek için yarım çay bardağını geçmeyecek kadar su ilave edin

4 Ocağın altını kapattıktan sonra içine tuz, karabiber ve kekik ilave ederek dinlenmesi için bekletin

5 Bir kasenin içine 2 adet yumurta, 2 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı yoğurt ve yarım çay bardağı sıvıyağ koyarak iyice çırpın

6 Fırın kabına haşladığınız karnıbaharları dizin

7 Karnıbaharların üzerine önce kıymalı harcı güzelce dağıtın En üste de yoğurtlu sosu dökün

8 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar üzeri pembeleşinceye dek pişirin

9 Fırından çıkarmanıza yakın en üste kaşar peyniri rendesi serpiştirin ve arzu ederseniz pul biber de serpin

10 Kaşar peyniri eridikten sonra fırından çıkarın ve dilimleyerek sıcak olarak servis yapın

11 Dilerseniz yemeğin yanına sarımsaklı ya da sade yoğurt da ilave edebilirsiniz
 
858,496Konular
982,405Mesajlar
30,226Kullanıcılar
Paradise5959Son üye
Üst Alt