Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Kıymalı Karnıbahar

Fırında Kıymalı Karnıbahar
0
124

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Fırında Kıymalı Karnıbahar Tarifi İçin Malzemeler

*1 adet küçük boy karnıbahar
*250 gr yağsız kıyma
*Tuz
*1 yemek kaşığı salça (Tepeleme olmasın)
*1 orta boy soğan
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı kekik
*1 çay kaşığı kırmızı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber

Fırında Kıymalı Karnıbahar Tarifi Yapılışı Normalde bu tarif karnıbaharlar haşlandıkdan sonra süzülüp, karnabaharları yumurta ve mısır ununa bulayıp yağda kızartıldıkdan sonra fırında pişiriliyordu yağlı ve ağır bir yemek oluyordu, benim yaptığım şekilde yapılıncada lezzeti güzel oluyor mutlaka tavsiye ederim
Not; ben karnabaharları haşladığım suyu dökmüyorum, fırına koymadan önce fırında kıymalı karnıbahar yemeğimin üstüne kullanıyorum, vitamini suyuna geçtiği için bu şekilde daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum

1
*Tencerenin içine 1 5 litre kadar suyumuzu ve tuzu ekleyip kaynatıyoruz kaynadıktan sonra küçük küçük ayırıp bir kaç su yıkadığımız karnıbaharları kaynayan suyumuzun içine atıp 5 dakika kaynatıp kevgir yardımıyla fırın tepsimize yada borcamımızın içine alıyoruz
*Karnıbaharları haşladığımız suyu dökmüyoruz kenarda tencerede beklesin, sonuçta vitamini haşladığımız suda kalıyor, diğer tarafta soğanlarımızı yarım halka şeklinde doğrayıp çok az yağda çok yakmadan hafif rengi değişene kadar kavuruyoruz
*Soğanlarımızın üzerine tuz, kimyon bulbiber, karabiber ve kekiğimizi ekleyip bir iki kez karıştırıp kıymamızıda ekleyiip kavurmaya devam ediyoruz
*Kıymanın rengi değişince altını kısıp, karnabaharları haşladığımız sudan bir bardak alıp içine 1 kaşık domates salçasını karıştırıyoruz
*Hazırladığımız salçalı suyu kavurduğumuz kıymanın içine döküp karıştırıyoruz, kaşıkla alt üst edip bir kaç dakika daha kavurdukdan sonra borcama aldığımız haşlanmış karnıbaharların üzerine döküyoruz
*Tencerede bekleyen karnıbaharı haşladığımız suyu da üzerine döküyoruz, hepsini dökmesekte olur borcamın aldığı kadar karnabaharların üstünü geçmesin yeterli, önceden ısıttığımız 200 derece fırına koyup 40 yada 45 dakika kadar pişirip servis edebilirsiniz, Afiyet olsun ?
 

Similar threads

•1 Adet Karnıbahar Kıymalı Harcı İçin •1 Çay Kaşığı Biber Salçası •1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası •1 Çay Kaşığı Tuz •250 Gram Kıyma Sosu İçin •Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ •4 Yemek Kaşığı Yoğurt •2 Yemek Kaşığı Un •2 Adet Yumurta Üzeri İçin •Bir Tutam Pul Biber •Bir kaç Yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Fırında Kıymalı Başemal Soslu Karnıbahar Tarifi İçin Malzemeler *1 orta boy karnabahar *2 tane havuç *1 kase koyma *1 adet soğan Beşamel sos için; *2 kaşık tereyağ *2 kaşık un *2 bardak süt *2 yumurta *Tuz *Karabiber Fırında Kıymalı Başemal Soslu Karnıbahar Tarifi Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Fırında Kıymalı Karnıbahar Tarifi İçin Malzemeler *Yarım karnabahar *1 paket kıyma *Üstünü kapatacak kadar kaşar peynir *2 yemek kasığı salça *4 yemek kaşığı yağ *Tuz *Nane *Karabiber *Kırmızı biber Fırında Kıymalı Karnıbahar Tarifi Yapılışı Bismilahirrahmanirrahim ?*Çok Pratik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Kıymalı Beşamel Soslu Karnıbahar Tarifi İçin Malzemeler *Orta büyüklükte yarım karnabahar Haşlamak için; *Su Beşamel sos: *2 yemek kaşığı tereyağ *1 yemek kaşığı sıvı yağ *15 yemek kaşığı un *15 su bardağı süt *Tuz *Karabiber Kıymalı kısım için; *100 gram kıyma *1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Kıymalı Karnıbahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler *1 kg karnabahar *100 gr kıyma *1 büyük soğan *1 büyük domates *1 yemek kaşığı salça *Sıvı yağ *Sıcak su *Tuz *Pulbiber Kıymalı Karnıbahar Yemeği Tarifi Yapılışı Çok lezzetli bir yemek Yapımı şöyle tencereye su koyup kaynatalım Küçük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
858,496Konular
982,397Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt