iltasyazilim
FD Üye
Fırında Kıymalı Karnıbahar Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet küçük boy karnıbahar
*250 gr yağsız kıyma
*Tuz
*1 yemek kaşığı salça (Tepeleme olmasın)
*1 orta boy soğan
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı kekik
*1 çay kaşığı kırmızı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
Fırında Kıymalı Karnıbahar Tarifi Yapılışı Normalde bu tarif karnıbaharlar haşlandıkdan sonra süzülüp, karnabaharları yumurta ve mısır ununa bulayıp yağda kızartıldıkdan sonra fırında pişiriliyordu yağlı ve ağır bir yemek oluyordu, benim yaptığım şekilde yapılıncada lezzeti güzel oluyor mutlaka tavsiye ederim
Not; ben karnabaharları haşladığım suyu dökmüyorum, fırına koymadan önce fırında kıymalı karnıbahar yemeğimin üstüne kullanıyorum, vitamini suyuna geçtiği için bu şekilde daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum
1
*Tencerenin içine 1 5 litre kadar suyumuzu ve tuzu ekleyip kaynatıyoruz kaynadıktan sonra küçük küçük ayırıp bir kaç su yıkadığımız karnıbaharları kaynayan suyumuzun içine atıp 5 dakika kaynatıp kevgir yardımıyla fırın tepsimize yada borcamımızın içine alıyoruz
*Karnıbaharları haşladığımız suyu dökmüyoruz kenarda tencerede beklesin, sonuçta vitamini haşladığımız suda kalıyor, diğer tarafta soğanlarımızı yarım halka şeklinde doğrayıp çok az yağda çok yakmadan hafif rengi değişene kadar kavuruyoruz
*Soğanlarımızın üzerine tuz, kimyon bulbiber, karabiber ve kekiğimizi ekleyip bir iki kez karıştırıp kıymamızıda ekleyiip kavurmaya devam ediyoruz
*Kıymanın rengi değişince altını kısıp, karnabaharları haşladığımız sudan bir bardak alıp içine 1 kaşık domates salçasını karıştırıyoruz
*Hazırladığımız salçalı suyu kavurduğumuz kıymanın içine döküp karıştırıyoruz, kaşıkla alt üst edip bir kaç dakika daha kavurdukdan sonra borcama aldığımız haşlanmış karnıbaharların üzerine döküyoruz
*Tencerede bekleyen karnıbaharı haşladığımız suyu da üzerine döküyoruz, hepsini dökmesekte olur borcamın aldığı kadar karnabaharların üstünü geçmesin yeterli, önceden ısıttığımız 200 derece fırına koyup 40 yada 45 dakika kadar pişirip servis edebilirsiniz, Afiyet olsun ?
*1 adet küçük boy karnıbahar
*250 gr yağsız kıyma
*Tuz
*1 yemek kaşığı salça (Tepeleme olmasın)
*1 orta boy soğan
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı kekik
*1 çay kaşığı kırmızı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
Fırında Kıymalı Karnıbahar Tarifi Yapılışı Normalde bu tarif karnıbaharlar haşlandıkdan sonra süzülüp, karnabaharları yumurta ve mısır ununa bulayıp yağda kızartıldıkdan sonra fırında pişiriliyordu yağlı ve ağır bir yemek oluyordu, benim yaptığım şekilde yapılıncada lezzeti güzel oluyor mutlaka tavsiye ederim
Not; ben karnabaharları haşladığım suyu dökmüyorum, fırına koymadan önce fırında kıymalı karnıbahar yemeğimin üstüne kullanıyorum, vitamini suyuna geçtiği için bu şekilde daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum
1
*Tencerenin içine 1 5 litre kadar suyumuzu ve tuzu ekleyip kaynatıyoruz kaynadıktan sonra küçük küçük ayırıp bir kaç su yıkadığımız karnıbaharları kaynayan suyumuzun içine atıp 5 dakika kaynatıp kevgir yardımıyla fırın tepsimize yada borcamımızın içine alıyoruz
*Karnıbaharları haşladığımız suyu dökmüyoruz kenarda tencerede beklesin, sonuçta vitamini haşladığımız suda kalıyor, diğer tarafta soğanlarımızı yarım halka şeklinde doğrayıp çok az yağda çok yakmadan hafif rengi değişene kadar kavuruyoruz
*Soğanlarımızın üzerine tuz, kimyon bulbiber, karabiber ve kekiğimizi ekleyip bir iki kez karıştırıp kıymamızıda ekleyiip kavurmaya devam ediyoruz
*Kıymanın rengi değişince altını kısıp, karnabaharları haşladığımız sudan bir bardak alıp içine 1 kaşık domates salçasını karıştırıyoruz
*Hazırladığımız salçalı suyu kavurduğumuz kıymanın içine döküp karıştırıyoruz, kaşıkla alt üst edip bir kaç dakika daha kavurdukdan sonra borcama aldığımız haşlanmış karnıbaharların üzerine döküyoruz
*Tencerede bekleyen karnıbaharı haşladığımız suyu da üzerine döküyoruz, hepsini dökmesekte olur borcamın aldığı kadar karnabaharların üstünü geçmesin yeterli, önceden ısıttığımız 200 derece fırına koyup 40 yada 45 dakika kadar pişirip servis edebilirsiniz, Afiyet olsun ?