iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 paket makarna 200 gram rendelenmiş beyaz peynir 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı suyu süzülmüş yoğurt ya da krema 12 çay kaşığı tuz Kıymalı iç harcı için:
1 adet orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak 1 adet orta boy havuç 200 gram orta yağlı kıyma 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kekik 12 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı karabiber Üzeri için:
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri 50 gram rendelenmiş cheddar peyniri Fırın tepsisini yağlamak için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
NASIL YAPILIR?
Fırından çıktığında pasta görünümünü alacak fırında kıymalı makarnayı hazırlamak için öncelikle iç harcı hazırlıyoruz Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın Sarımsağı incecik dilimleyin Kabuğunu soyduğunuz havucu iri küpler halinde kesin Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın Kuru soğan ve sarımsak parçalarını kokusu çıkıp hafif bir renk alana kadar soteleyin Havuç küplerini katıp soğanlarla birlikte soteleme işlemini sürdürün Orta yağlı kıymayı ilave ettikten sonra renk alana kadar kavurun Domates salçasıyla renklendirin Kekik, tuz ve karabiberle çeşnilendirdikten sonra ocaktan alın Makarnayı bol kaynar suda 1012 dakika kadar haşlayın Suyunu süzdükten sonra ayrı bir kaba aldığınız haşlanmış makarnayı; rendelenmiş beyaz peynir, yumurta, zeytinyağı, suyunu süzdürdüğünüz yoğurt ve tuz ilavesiyle karıştırın Yuvarlak bir fırın tepsisi ya da kek kalıbını tereyağıyla yağlayın Hazırladığınız makarna karışımının yarısını tepsiye yayın Üzerine kıymalı ve havuçlu iç harcı dökün Kalan makarna karışımıyla üzerini kapatın Son olarak rendelenmiş kaşar ve cheddar peyniri eklediğiniz makarnayı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirdikten sonra dilimleyerek sıcak olarak servis edin
1 paket makarna 200 gram rendelenmiş beyaz peynir 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı suyu süzülmüş yoğurt ya da krema 12 çay kaşığı tuz Kıymalı iç harcı için:
1 adet orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak 1 adet orta boy havuç 200 gram orta yağlı kıyma 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kekik 12 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı karabiber Üzeri için:
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri 50 gram rendelenmiş cheddar peyniri Fırın tepsisini yağlamak için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
NASIL YAPILIR?
Fırından çıktığında pasta görünümünü alacak fırında kıymalı makarnayı hazırlamak için öncelikle iç harcı hazırlıyoruz Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın Sarımsağı incecik dilimleyin Kabuğunu soyduğunuz havucu iri küpler halinde kesin Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın Kuru soğan ve sarımsak parçalarını kokusu çıkıp hafif bir renk alana kadar soteleyin Havuç küplerini katıp soğanlarla birlikte soteleme işlemini sürdürün Orta yağlı kıymayı ilave ettikten sonra renk alana kadar kavurun Domates salçasıyla renklendirin Kekik, tuz ve karabiberle çeşnilendirdikten sonra ocaktan alın Makarnayı bol kaynar suda 1012 dakika kadar haşlayın Suyunu süzdükten sonra ayrı bir kaba aldığınız haşlanmış makarnayı; rendelenmiş beyaz peynir, yumurta, zeytinyağı, suyunu süzdürdüğünüz yoğurt ve tuz ilavesiyle karıştırın Yuvarlak bir fırın tepsisi ya da kek kalıbını tereyağıyla yağlayın Hazırladığınız makarna karışımının yarısını tepsiye yayın Üzerine kıymalı ve havuçlu iç harcı dökün Kalan makarna karışımıyla üzerini kapatın Son olarak rendelenmiş kaşar ve cheddar peyniri eklediğiniz makarnayı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirdikten sonra dilimleyerek sıcak olarak servis edin