iltasyazilim
FD Üye
Hamur İçin:
4 su bardağı un
Yarım paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı şeker
Su
İçi İçin:
1 yada 2 baş doğranmış soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
500 gr kıyma
23 Domates
23 Yeşil biber
Karabiber, kırmızı biber, tuz
İnce doğranmış maydanoz
Yapılışı:
Yarım su bardağı ılık su içine 1 tatlı kaşığı şeker ve yarım paket maya koyun10 dakika mayalanması için bekleyin
Un ve tuzu geniş bir kapta karıştırın, mayalı suyu ekleyin Unlu karışıma azar azar su ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın Hamurun ağzını kapatarak 1 saat mayalandırın
Kıymalı iç:
1 veya iki baş soğan, yarım çay bardağı zeytinyağı içinde hafif pembeleşene kadar kavurun, içine kıyma koyun Kavurmaya devam edin 23 adet domates, 23 adet yeşil biber doğrayarak içine ilave edin Karabiber, kırmızı biber, tuz , ince doğranmış maydonoz da katarak bir kaç dakika daha kavurun ve ocaktan alın
Kıymalı malzemeyi kavurmadan çiğ olarak da kullanmak mümkün, arzu ettiğiniz şekilde pişmiş veya çiğ olarak hazırlayabilirsiniz
Mayalanmış hamuru masa üzerine un serperek alın ve eşit olarak (mandalina büyüklüğünde) parçalara ayırın Hamur bezelerini merdane yardımı ile pide şekline uygun olarak ince uzun açın Orta kısmına malzemeden koyup, hamurun kenarlarını malzeme üzerine katlayın Uç kısımlarını birleştirerek pide şekli verin 200 derecede ısıtılmış fırın içinde üzerleri pembeleşene kadar pişirin Pidelerin üzerine tereyağı sürerek sıcak servis yapın
Aynı kıymalı pideleri beyaz peynir, kaşar rendesi ve çırpılmış yumurta ile hazırlayacağınız peynirli iç ile de yapabilirsiniz
Aynı mayalı hamur ile pidelerinizi tavada da yapabilirsiniz Hamuru bu kez yuvarlak olarak tatlı tabağı büyüklüğünde açıp, yarısına malzemeden koyun Hamurun diğer yarısını üzerine kapatın ve kenarları elinizle bastırın Yağsız teflon tavada pişirin, pişirdiğiniz tarafa tereyağı sürün ve diğer tarafını pişirin
Afiyet olsun
4 su bardağı un
Yarım paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı şeker
Su
İçi İçin:
1 yada 2 baş doğranmış soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
500 gr kıyma
23 Domates
23 Yeşil biber
Karabiber, kırmızı biber, tuz
İnce doğranmış maydanoz
Yapılışı:
Yarım su bardağı ılık su içine 1 tatlı kaşığı şeker ve yarım paket maya koyun10 dakika mayalanması için bekleyin
Un ve tuzu geniş bir kapta karıştırın, mayalı suyu ekleyin Unlu karışıma azar azar su ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın Hamurun ağzını kapatarak 1 saat mayalandırın
Kıymalı iç:
1 veya iki baş soğan, yarım çay bardağı zeytinyağı içinde hafif pembeleşene kadar kavurun, içine kıyma koyun Kavurmaya devam edin 23 adet domates, 23 adet yeşil biber doğrayarak içine ilave edin Karabiber, kırmızı biber, tuz , ince doğranmış maydonoz da katarak bir kaç dakika daha kavurun ve ocaktan alın
Kıymalı malzemeyi kavurmadan çiğ olarak da kullanmak mümkün, arzu ettiğiniz şekilde pişmiş veya çiğ olarak hazırlayabilirsiniz
Mayalanmış hamuru masa üzerine un serperek alın ve eşit olarak (mandalina büyüklüğünde) parçalara ayırın Hamur bezelerini merdane yardımı ile pide şekline uygun olarak ince uzun açın Orta kısmına malzemeden koyup, hamurun kenarlarını malzeme üzerine katlayın Uç kısımlarını birleştirerek pide şekli verin 200 derecede ısıtılmış fırın içinde üzerleri pembeleşene kadar pişirin Pidelerin üzerine tereyağı sürerek sıcak servis yapın
Aynı kıymalı pideleri beyaz peynir, kaşar rendesi ve çırpılmış yumurta ile hazırlayacağınız peynirli iç ile de yapabilirsiniz
Aynı mayalı hamur ile pidelerinizi tavada da yapabilirsiniz Hamuru bu kez yuvarlak olarak tatlı tabağı büyüklüğünde açıp, yarısına malzemeden koyun Hamurun diğer yarısını üzerine kapatın ve kenarları elinizle bastırın Yağsız teflon tavada pişirin, pişirdiğiniz tarafa tereyağı sürün ve diğer tarafını pişirin
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.