iltasyazilim
FD Üye
Fırında Kıymalı Püre Tarifi İçin Malzemeler
*2 havuç
*67 yeşil kıl biber
*1 büyük soğan
*400 gr kadar kıyma
*Tuz
*Zeytinyağı
Püre için :
*45 Patates
*Yarım çay bardağı kadar süt
*34 kaşık dolu dolu tereyağı
*Tuz
*Ve kaşar gerekiyor bir de
*
Fırında Kıymalı Püre Tarifi Yapılışı
Öncelikle patateslerimizi haşlıyoruz O haşlanırken kare kare doğranmış havuçlarımızı, soğanımızı ve yeşil biberleri güzelce çeviriyoruz Malzemeler ölünce kıymamızı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz En son tuzumuzu baharatımızı isteğe göre atıyoruz
Haşlanan patatesleri güzelce ezip süt tereyağ ve tuzu ekleyip krem haline gelene dek eziyoruz
Daha sonra ister düz bir şekilde yağlanmış borcama sırasıyla; pürekaşar kıymalı içtekrar püre ve üzerine en son kaşar şeklinde yayıp fırına veriyoruz Kaşarlar eriyince börek dilimi şeklinde kare kare servis ediyoruz, ki ben daha çok bunu tercih ediyorum servisi daha kolay yapımı da öyle
Ya da isterseniz püreye minik çanak şekli verip içine kıymalı içimizden koyup en üstüne kaşar rendeleyip fırına veriyoruz Çıktıktan sonra sıcak servis edemiyorsunuz çünkü şekli dağılabiliyor o yüzden soğutup sonra servis ediyoruz Aslında muffin kalıplarına da yapılsa servisi daha kolay olabilir bir daha ki sefere öyle deneyeceğim Lezzetli ve hafif bir yemek şimdiden afiyet olsun Sevgiler
*2 havuç
*67 yeşil kıl biber
*1 büyük soğan
*400 gr kadar kıyma
*Tuz
*Zeytinyağı
Püre için :
*45 Patates
*Yarım çay bardağı kadar süt
*34 kaşık dolu dolu tereyağı
*Tuz
*Ve kaşar gerekiyor bir de
*
Fırında Kıymalı Püre Tarifi Yapılışı
Öncelikle patateslerimizi haşlıyoruz O haşlanırken kare kare doğranmış havuçlarımızı, soğanımızı ve yeşil biberleri güzelce çeviriyoruz Malzemeler ölünce kıymamızı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz En son tuzumuzu baharatımızı isteğe göre atıyoruz
Haşlanan patatesleri güzelce ezip süt tereyağ ve tuzu ekleyip krem haline gelene dek eziyoruz
Daha sonra ister düz bir şekilde yağlanmış borcama sırasıyla; pürekaşar kıymalı içtekrar püre ve üzerine en son kaşar şeklinde yayıp fırına veriyoruz Kaşarlar eriyince börek dilimi şeklinde kare kare servis ediyoruz, ki ben daha çok bunu tercih ediyorum servisi daha kolay yapımı da öyle
Ya da isterseniz püreye minik çanak şekli verip içine kıymalı içimizden koyup en üstüne kaşar rendeleyip fırına veriyoruz Çıktıktan sonra sıcak servis edemiyorsunuz çünkü şekli dağılabiliyor o yüzden soğutup sonra servis ediyoruz Aslında muffin kalıplarına da yapılsa servisi daha kolay olabilir bir daha ki sefere öyle deneyeceğim Lezzetli ve hafif bir yemek şimdiden afiyet olsun Sevgiler