iltasyazilim
FD Üye
Fırında Köfteli Nefis Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo patlıcan
*2 orta boy domates
*34 sivri biber
Köftesi için:
*250 gram kıyma
*1 soğan
*2 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı un
*1 yumurta
*Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kuru nane, tuz
Sosu için:
*34 su bardağı su
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası(salçanın kıvamını sevdiğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz)
*Tuz
Fırında Köfteli Nefis Patlıcan Yemeği Tarifi Yapılışı Patlıcanları şeritli soyduktan sonra dörde bölüp yaklaşıp üçer santim arayla keselim ve en az yarım saat tuzlu suda bekletelim
Diğer tarafta köfte harcı için soğanı ve sarımsağı rendeleyip diğer malzemelerle iyice yoğuralım Ceviz büyüklüğünde köfteler yapıp az kızartmamız yeterli (Biraz yapış yapış gibi olabilir ama içinde un ve yumurta olduğu için kızarınca mükemmel topluyor)
Patlıcanları da iyice süzüp az da onları kızartalım ve her ikisini de havlu kağıda serip yağlarının biraz çekmesini bekleyelim
Daha sonra bir borcama önce patlıcanları, ardından köfteleri, daha sonra biber ve domatesleri dizelim Suyla karıştırdığımız salçalı sosu üzerine gezdirelim ve tepsiye göre kesilmiş bir yağlı kağıdı sebzeler yanmasın diye üzerine kapatıp 180 derece fırında pişirelim AFİYET OLSUN
*1 kilo patlıcan
*2 orta boy domates
*34 sivri biber
Köftesi için:
*250 gram kıyma
*1 soğan
*2 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı un
*1 yumurta
*Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kuru nane, tuz
Sosu için:
*34 su bardağı su
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası(salçanın kıvamını sevdiğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz)
*Tuz
Fırında Köfteli Nefis Patlıcan Yemeği Tarifi Yapılışı Patlıcanları şeritli soyduktan sonra dörde bölüp yaklaşıp üçer santim arayla keselim ve en az yarım saat tuzlu suda bekletelim
Diğer tarafta köfte harcı için soğanı ve sarımsağı rendeleyip diğer malzemelerle iyice yoğuralım Ceviz büyüklüğünde köfteler yapıp az kızartmamız yeterli (Biraz yapış yapış gibi olabilir ama içinde un ve yumurta olduğu için kızarınca mükemmel topluyor)
Patlıcanları da iyice süzüp az da onları kızartalım ve her ikisini de havlu kağıda serip yağlarının biraz çekmesini bekleyelim
Daha sonra bir borcama önce patlıcanları, ardından köfteleri, daha sonra biber ve domatesleri dizelim Suyla karıştırdığımız salçalı sosu üzerine gezdirelim ve tepsiye göre kesilmiş bir yağlı kağıdı sebzeler yanmasın diye üzerine kapatıp 180 derece fırında pişirelim AFİYET OLSUN