iltasyazilim
FD Üye
Fırında Köfteli Patlıcan Ve Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet orta boy patlıcan
*4 adet patates
*3 adet yeşil biber
*1 adet kırmızı kapya biber
*3 adet domates
Köftesi için;
*500 gr az yağlı kıyma
*2 adet orta boy soğan
*3 dış sarımsak
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı ekmek içi (rondoda çekilmiş)
*Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
*Yarım demet maydanoz
*Köfteleri Kızartmak İçin
*Sıvı yağ
Üzeri için;
*1, 5 yemek kaşığı margarin
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Kaynamış su ve tuz
Fırında Köfteli Patlıcan Ve Patates Yemeği Tarifi Yapılışı Yemeğimize köfteleri yapmakla başlıyoruz Rendelenen soğan, sarımsak, ince kıyılan maydanoz, ekmek içi, yumurta ve baharatlar tuz kıymaya eklenir güzel bir yoğrulur ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak köfte yapılır sıvı yağ da hafif kızartılır Sonra alaca soyulan patlıcan ve Patatesler soyularak ince olmayacak şekilde dilimlenir dilimler büyük olursa ikiye bölünür hazırlanan malzemeler tepsiye bir patlıcan bir köfte patates köfte sıralı şekilde dizilir üzerine doğranan biberler ve domatesler yerleştirilir Margarin eritilir salça ilave edilir karıştırılır kaynamış su ve tuz eklenir Hazırlanan karışım yemeğin yarısını geçecek şekilde üzerine dökülür Önceden ısıtılmış 250 derece fırında yarım saat daha sonra 200 derecede pişirilir Her fırının pişirme ayarı farklı olduğundan fırına göre ayarlanır (ben somun ekmeklerin içini ve dış kabuğunu kurutup ayrı ayrı robotta çekiyorum kabuk kısmını galeta unu yapıyorum içini ayrı çekip köftelere koyuyorum)
*3 adet orta boy patlıcan
*4 adet patates
*3 adet yeşil biber
*1 adet kırmızı kapya biber
*3 adet domates
Köftesi için;
*500 gr az yağlı kıyma
*2 adet orta boy soğan
*3 dış sarımsak
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı ekmek içi (rondoda çekilmiş)
*Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
*Yarım demet maydanoz
*Köfteleri Kızartmak İçin
*Sıvı yağ
Üzeri için;
*1, 5 yemek kaşığı margarin
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Kaynamış su ve tuz
Fırında Köfteli Patlıcan Ve Patates Yemeği Tarifi Yapılışı Yemeğimize köfteleri yapmakla başlıyoruz Rendelenen soğan, sarımsak, ince kıyılan maydanoz, ekmek içi, yumurta ve baharatlar tuz kıymaya eklenir güzel bir yoğrulur ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak köfte yapılır sıvı yağ da hafif kızartılır Sonra alaca soyulan patlıcan ve Patatesler soyularak ince olmayacak şekilde dilimlenir dilimler büyük olursa ikiye bölünür hazırlanan malzemeler tepsiye bir patlıcan bir köfte patates köfte sıralı şekilde dizilir üzerine doğranan biberler ve domatesler yerleştirilir Margarin eritilir salça ilave edilir karıştırılır kaynamış su ve tuz eklenir Hazırlanan karışım yemeğin yarısını geçecek şekilde üzerine dökülür Önceden ısıtılmış 250 derece fırında yarım saat daha sonra 200 derecede pişirilir Her fırının pişirme ayarı farklı olduğundan fırına göre ayarlanır (ben somun ekmeklerin içini ve dış kabuğunu kurutup ayrı ayrı robotta çekiyorum kabuk kısmını galeta unu yapıyorum içini ayrı çekip köftelere koyuyorum)