iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
4 adet büyük boy kapya biber
1 orta boy kuru kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
0 5 paket krema
0 5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
0 5 tatlı kaşığı karabiber
Hazırlanışı
Antioksidan özellikli, lezzetli kırmızı biberin çorbası sofralarınıza renk ve farklılık katacak
Kapya biberler yıkanıp, havlu kağıtla kurutulduktan sonra pişirme kağıdı serili tepsiye konur
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar közlenir
Közlenen kapya biberler kabukları soyulup, içindeki çekirdekler temizlendikten sonra rondo’ya alınır
Krema ve süt eklenir Rondo’da püre haline getirilir
Bir tencerede küp şeklinde doğranmış soğanlar yağ ile birlikte pembeleşene kadar pişirilir Un ilave edilir Pembeleşene kadar kavrulur
Unlu karışım, püre haline getirilen közlenmiş kapya biber karışımına eklenir
Rondo’ya domates salçası eklenir Bütün malzemeler pürüzsüz olana kadar rondo’dan geçirilir
Hazırlanan karışım tencereye alınır Üzerine su, tuz ve karabiber eklenerek kaynayana kadar pişirilir Kaynadıktan sonra çorba kısık ateşte 23 dakika daha pişirilir
4 adet büyük boy kapya biber
1 orta boy kuru kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
0 5 paket krema
0 5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
0 5 tatlı kaşığı karabiber
Hazırlanışı
Antioksidan özellikli, lezzetli kırmızı biberin çorbası sofralarınıza renk ve farklılık katacak
Kapya biberler yıkanıp, havlu kağıtla kurutulduktan sonra pişirme kağıdı serili tepsiye konur
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar közlenir
Közlenen kapya biberler kabukları soyulup, içindeki çekirdekler temizlendikten sonra rondo’ya alınır
Krema ve süt eklenir Rondo’da püre haline getirilir
Bir tencerede küp şeklinde doğranmış soğanlar yağ ile birlikte pembeleşene kadar pişirilir Un ilave edilir Pembeleşene kadar kavrulur
Unlu karışım, püre haline getirilen közlenmiş kapya biber karışımına eklenir
Rondo’ya domates salçası eklenir Bütün malzemeler pürüzsüz olana kadar rondo’dan geçirilir
Hazırlanan karışım tencereye alınır Üzerine su, tuz ve karabiber eklenerek kaynayana kadar pişirilir Kaynadıktan sonra çorba kısık ateşte 23 dakika daha pişirilir