Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Krepli Nefiss Börek

Fırında Krepli Nefiss Börek

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Fırında Krepli Nefiss Börek Tarifi İçin Malzemeler Krep için;

*3 yumurta
*2 su bardağı süt
*2 su bardağı un
*1 çay kaşığı tuz

İç harcı için;

*1 kg mantar
*2 parça tavuk göğsü
*1 adet soğan
*1 diş sarımsak
*1 kapya biber
*1 yeşilbiber
*Karabiber tuz sıvı yağ

Beşemal sosu için;

*2 yemek kaşığı *tereyağı
*2 yemek kaşığı un
*2, 5 sb süt

Üzerine;

*Dilimlenmiş kaşar peyniri

Fırında Krepli Nefiss Börek Tarifi Yapılışı Muhteşem bir tarifle karşı karşıyasınız aman ben beşamel sos yemem sevmem diyenlerin bile bayılarak yiyeceği garanti bir tarif (mesela ben beşamel sos hiç sevmezdim taaa ki bu tarifi deneyene kadar )Öncelikle krep için 3 yumurta süt ve un bir güzel çırpılır tuzuda eklenip kızgın tavada pişirilir İç harcı için tavuklar minik olmayacak şekilde doğranır suyu bırakıp çekene kadar pişirilir Daha sonra biraz sıvı yağ ekleyip soğan ,biber ,sarımsak ve soğanlarımızda ilave edilip kavrulur Doğranmış mantarlarımızda ilave edilip pişirilir kreplerimizin ortasına iç harçtan koyup bohça şeklinde katlayıp ters çeviriyoruz Borcama dizip üzerine beşamel sosu hazırlayıp döküyoruz Beşamel sos için tereyağ eritilip unla biraz kavrulur daha sonra süt ilave edilip kaynatılır karabiber tuz atıp ocaktan alınıp böreklerin üzerine dökülür Dilimlenmiş kaşar peynirinide koyup üzeri kızarana dek 200 derecede pişirelim emin olun çok beğeneceksinzi

858,481Konular
981,442Mesajlar
29,603Kullanıcılar
_yunusok_72Son üye
Üst Alt