iltasyazilim
FD Üye
Fırında Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*2 yemek tabağı kuru fasulye
*2 orta boy soğan
*Kemikli et veya kuşbaşı et
*1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
*1 yemek kaşığı dolusu tereyağ ve biraz sıvı yağ
*2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
*1 tatlı kaşığı tuz
Fırında Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Bir gece önceden kuru fasulye ıslanır Islatılmış fasulye suyu dökülüyor ve iyice yıkanır Biraz çok aşamalı bir pişirme yöntemi ama değer Mutlaka denemelisiniz Yıkadığınız fasulyeler bir tencerede haşlana dursun Diğer tencerede altına sıvı yağ tereyağı ve doğranmış soğanları* kavurmaya başlayalım üzerine kırmızı pulbibrini ilave edelim içine kullanacağınız et veya kemikli et hangisi ise onuda ilave edip kavurmaya devam edelim Kavrulduktan sonra Salçasını da ilave edip iyice kavuralım Diğer tarafta haşlanan kuru fasulye üstü köpük toplamaya başlamıştır Artık köpüklenmiş kurufasulyenin gazı çıkmıştır Bu suyu döküp Fasulyeleri kavrulmuş soğan ve etin üzerine alarak tekrar bir çevirip üzerine sıcak suyunu da ekleyip pişmeye bırakalım ara ara kontrol edelim Artık pişen fasulyeleri 170 derece 30 dk tencerenin ağzını ben açık bıraktım siz isterseniz folyo ile kapatabilirsiniz 30 dk sonra yumuşacık bir kurufasulye farklı bir lezzet Afiyet olsun
*2 yemek tabağı kuru fasulye
*2 orta boy soğan
*Kemikli et veya kuşbaşı et
*1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
*1 yemek kaşığı dolusu tereyağ ve biraz sıvı yağ
*2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
*1 tatlı kaşığı tuz
Fırında Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Bir gece önceden kuru fasulye ıslanır Islatılmış fasulye suyu dökülüyor ve iyice yıkanır Biraz çok aşamalı bir pişirme yöntemi ama değer Mutlaka denemelisiniz Yıkadığınız fasulyeler bir tencerede haşlana dursun Diğer tencerede altına sıvı yağ tereyağı ve doğranmış soğanları* kavurmaya başlayalım üzerine kırmızı pulbibrini ilave edelim içine kullanacağınız et veya kemikli et hangisi ise onuda ilave edip kavurmaya devam edelim Kavrulduktan sonra Salçasını da ilave edip iyice kavuralım Diğer tarafta haşlanan kuru fasulye üstü köpük toplamaya başlamıştır Artık köpüklenmiş kurufasulyenin gazı çıkmıştır Bu suyu döküp Fasulyeleri kavrulmuş soğan ve etin üzerine alarak tekrar bir çevirip üzerine sıcak suyunu da ekleyip pişmeye bırakalım ara ara kontrol edelim Artık pişen fasulyeleri 170 derece 30 dk tencerenin ağzını ben açık bıraktım siz isterseniz folyo ile kapatabilirsiniz 30 dk sonra yumuşacık bir kurufasulye farklı bir lezzet Afiyet olsun