Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Kuru Meyveli Elma Tatlısı Tarifi

Fırında Kuru Meyveli Elma Tatlısı Tarifi
0
101

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Fırında Kuru Meyveli Elma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*6 tane elma

Tart hamuru için;


*3 su bardağı un
*250 gr tereyağı
*1 yumurta
*½ su bardağından biraz fazla şeker

Elmaların içini doldurmak için;


*1 kase kayısı
*1 kase kuru üzüm
*½ limon
*1 kase ceviz
*12 kase pekmez
*1 çay kaşığı tarçın

Üzerine sürmek için;


*1 Yumurtanın sarısını

Fırında Kuru Meyveli Elma Tatlısı Tarifi Yapılışı Bu tatlıyı gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz Çok hafif, içinde yağ ve şeker barındırmayan bir tarif Sadece tart hamurunda yağ ve şeker var ama zaten hamur çok az kullanılıyor Hatta diyabet sorunu yaşayan arkadaşlarımız hiç tart hamuru kullanmadan da yapabilirler bu tatlıyı Sadece elmaların içini kuru meyve ve cevizle doldurarak fırına verebilirler, nefis oluyor
Tart hamurunu fazla hazırladım Artan tart hamuru buzdolabında 1 hafta, derin dondurucu da 2 ay saklanabiliyor O nedenle size de tavsiyem tart hamurunu fazla hazırlayıp buzdolabına kaldırın Elinizde hazır tart hamurunuz olsun Siz de bu güzel tarifi denemek isterseniz Buyurun,
Tart Hamurunun Hazırlanması
Buzdolabından çıkardığınız buz gibi tereyağını küçük küp şeklinde doğrayın
2 5 Su bardağı un ilave edip parmak uçları ile yağ ve unu karıştırın
Kalan yarım bardak unu yavaş ilave edin İhtiyaca göre
Şekeri ilave edin Ardından 1 yumurtayı karıştırın
Yumurta burada bağlayıcı, hamuru toparlayıcı olarak kullanılıyor
Eğer tart hamurunuz çok koyu olursa 1 yemek kaşığı buz gibi su ilave edebilirsiniz
Hamurunuzu yoğurduktan sonra strece sarıp buzdolabına kaldırın Soğusun
Elmaların Hazırlanması
Elmaların sap kısmının üzerini bıçakla kesin
Bir tatlı kaşığı yardımı ile içini oyun
Kararmaması için limon suyu sürün
Önce birer tatlı kaşığı pekmez koyun
Küçük doğradığınız kuru meyveleri içine doldurun sırayla
Yaptığınız tart hamurundan çok minik parçaları elinizle kopartıp meyvelerin arasına atın
Cevizleri de küçük parçalara ayırıp elinizle ilave edin
Biraz tarçın serpin
Bir tatlı kaşığı pekmezi en üst kata yayın
Tart hamurunuzu buzdolabından alın
Çok az unladığınız zemine yayın
Merdane ile açın Şeritler kesin
Elmanın üzerine yerleştirin hasır şeklinde
Yumurtanın sarısını fırça yardımı ile sürün
180 Derece ısıtılmış fırına verin 20 Dakika pişirin
Son 5 dakika 170 dereceye düşürün
Mis gibi kızarmış elma tatlınız servis hazır
İsterseniz pudra şekeri serpin
İsterseniz reçelin sıvı kısmından fırça yardımı ile sürün
Tamamen size kalmış
 
858,496Konular
982,168Mesajlar
30,109Kullanıcılar
baverooSon üye
Üst Alt