iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
4 su bardağı kurufasulye
400 gram kuşbaşı et
2 adet soğan
1 adet domates
1 adet kırmızı biber
4 adet sivri biber
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
2 adet kurutulmuş acı kırmızı biber
Tuz,
pulbiber
Yeteri kadar su
Fırında Kurufasulye Yapılışı
Akşamdan ıslattığınız kurufasulyeleri haşlayıp güvece alın Diğer taraftan, etleri bir tencereye alıp suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun Daha sonra üzerine küp doğradığınız soğan, domates, kırmızı biber, sivri biber ve ikiye bölünmüş sarmısakları ekleyin Soğanların rengi dönünce salçayı da ilave edip biriki çevirin ve etli harcı güvece, fasulyelerin üzerine dökün Tuz ve kurutulmuş acı biberi ilave edin Güvecin kapağını kapatın ya da üzerini alüminyum folyo ile örtün
Önceden ısıtılmış 250 derece fırında fasulyeler pişene kadar tutun
Alıntıdır
4 su bardağı kurufasulye
400 gram kuşbaşı et
2 adet soğan
1 adet domates
1 adet kırmızı biber
4 adet sivri biber
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
2 adet kurutulmuş acı kırmızı biber
Tuz,
pulbiber
Yeteri kadar su
Fırında Kurufasulye Yapılışı
Akşamdan ıslattığınız kurufasulyeleri haşlayıp güvece alın Diğer taraftan, etleri bir tencereye alıp suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun Daha sonra üzerine küp doğradığınız soğan, domates, kırmızı biber, sivri biber ve ikiye bölünmüş sarmısakları ekleyin Soğanların rengi dönünce salçayı da ilave edip biriki çevirin ve etli harcı güvece, fasulyelerin üzerine dökün Tuz ve kurutulmuş acı biberi ilave edin Güvecin kapağını kapatın ya da üzerini alüminyum folyo ile örtün
Önceden ısıtılmış 250 derece fırında fasulyeler pişene kadar tutun
Alıntıdır