iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ:
1,5 kg kuzu kol
1 kase arpacık soğan
2 defne yaprağı
2 domates
2 kırmızı biber
5 köy biberi
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
zeytinyağı
su
tane karabiber
tuz
PİLAVI İÇİN:
5 su bardağı iri bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
2 soğan
zeytinyağı
tuz
su
HAZIRLANIŞI:
Tencereye zeytinyağı döküyoruz Doğranmış kemikli etleri tencereye koyuyoruz ve soteliyoruz Suyunu bırakıp çekince arpacık soğan, defne yaprağı, tane karabiber koyuyoruz ve karıştırıyoruz Salçaları ilave ediyoruz
Sıcak suyunu veriyoruz ve kapağını kapatıyoruz 1 saat ocakta pişiriyoruz 1 saat sonra tuzunu atıyoruz ve kapağını kapatıp fırında pişiriyoruz Pilavı için, pilav tenceresine biraz zeytinyağı döküyoruz Yemeklik doğranmış soğanı ilave edip kavuruyoruz Bulguru ve tereyağını da koyuyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz Sıcak suyunu veriyoruz ve tuzunu atıyoruz Kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz Domatesleri elma dilimi şeklinde doğruyoruz Biberleri de iri doğruyoruz Tavaya zeytinyağı döküyoruz biberleri ve domatesleri soteliyoruz ve ocaktan alıyoruz Servis tabağına pilavı döküyoruz Üzerine kuzu etini koyuyoruz Kenarlara da biber ve domates koyarak servis ediyoruz
Kaynak:Oktay Usta
1,5 kg kuzu kol
1 kase arpacık soğan
2 defne yaprağı
2 domates
2 kırmızı biber
5 köy biberi
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
zeytinyağı
su
tane karabiber
tuz
PİLAVI İÇİN:
5 su bardağı iri bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
2 soğan
zeytinyağı
tuz
su
HAZIRLANIŞI:
Tencereye zeytinyağı döküyoruz Doğranmış kemikli etleri tencereye koyuyoruz ve soteliyoruz Suyunu bırakıp çekince arpacık soğan, defne yaprağı, tane karabiber koyuyoruz ve karıştırıyoruz Salçaları ilave ediyoruz
Sıcak suyunu veriyoruz ve kapağını kapatıyoruz 1 saat ocakta pişiriyoruz 1 saat sonra tuzunu atıyoruz ve kapağını kapatıp fırında pişiriyoruz Pilavı için, pilav tenceresine biraz zeytinyağı döküyoruz Yemeklik doğranmış soğanı ilave edip kavuruyoruz Bulguru ve tereyağını da koyuyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz Sıcak suyunu veriyoruz ve tuzunu atıyoruz Kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz Domatesleri elma dilimi şeklinde doğruyoruz Biberleri de iri doğruyoruz Tavaya zeytinyağı döküyoruz biberleri ve domatesleri soteliyoruz ve ocaktan alıyoruz Servis tabağına pilavı döküyoruz Üzerine kuzu etini koyuyoruz Kenarlara da biber ve domates koyarak servis ediyoruz
Kaynak:Oktay Usta