iltasyazilim
FD Üye
Fırında Lumpia (Yağsız Börek) Tarifi İçin Malzemeler
*Hazır dörtgen yufka veya üçgen yufka
İç harcı için:
*200 gr tavuk göğsü
*300 gr fasulye filizi
*1 dis sarımsak isteğe göre
*150g beyaz lahana
*3 tane havuç
*1 tane soğan
*3 adet yeşil biber
*Zeytin yağ
*Tuz, karabiber, acı biber, kırmızı toz biber
Üzeri için ;
*2 yumurta
Fırında Lumpia (Yağsız Börek) Tarifi Yapılışı İlk olarak iç harcımızı hazırlıyacağız:
Tavuklarımızı jülyen şeklinde ince ince doğruyoruz
Beyaz lahanamızı ince şekilde doğruyoruz
Havucumuzuda jülyen şeklinde doğruyoruz
Soğanımızı küp küp doğruyoruz
Yeşil biberi ince ince doğruyoruz
Pişirmesi:
İlk olarak 1, 5 yemek kaşığı zeytin yağ döküyoruz tavamıza, kıydığımız sarımsağımızı ve soğanımızı altın rengi olana kadar perseliyoruz Perseledikten sonra tavuğumuzu pişiriyoruz Tavuğumuz suluyken içine havucumuzu ve 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, acı biber ve kırmızı toz biber ekleyip karıştırıyoruz ağzını kapatıp havucun yumuşamasını bekliyoruz Havucumuz eğer yumuşak bir kıvama geldiyse eğer geri kalan fasulye filizinin, yeşil biberimizi ve beyaz lahanamızı tavaya aktarıyoruz ve 15 dakika daha pişiriyoruz İç harcımız piştikten sonra ateşten alıyoruz
Katlaması:
Dörtgen yufkamızı alıp iç harcımızı hafif öne yerleştirip sarma sarar gibi katlıyoruz yani: ilk sarıp sonra kenarlarını kapatıp devamlı sarıyoruz
Veya üçgen yufkamızı alıp sigara böreği şeklinde sarıp katlayabilirsiniz yani: geniş tarafa iç harcını yerleştirip sarıp sonra kenarlarını kapatıp devamlı sarıyoruz
Katlamalar bitikten sonra
Yufkaların üzerine yumurta sürüp 170° önceden ısıtılmış fırınımıza koyuyoruz Lumpialarımızı altın rengi olana kadar fırında tutuyoruz (30 dak +)
Afiyet olsun !
*Hazır dörtgen yufka veya üçgen yufka
İç harcı için:
*200 gr tavuk göğsü
*300 gr fasulye filizi
*1 dis sarımsak isteğe göre
*150g beyaz lahana
*3 tane havuç
*1 tane soğan
*3 adet yeşil biber
*Zeytin yağ
*Tuz, karabiber, acı biber, kırmızı toz biber
Üzeri için ;
*2 yumurta
Fırında Lumpia (Yağsız Börek) Tarifi Yapılışı İlk olarak iç harcımızı hazırlıyacağız:
Tavuklarımızı jülyen şeklinde ince ince doğruyoruz
Beyaz lahanamızı ince şekilde doğruyoruz
Havucumuzuda jülyen şeklinde doğruyoruz
Soğanımızı küp küp doğruyoruz
Yeşil biberi ince ince doğruyoruz
Pişirmesi:
İlk olarak 1, 5 yemek kaşığı zeytin yağ döküyoruz tavamıza, kıydığımız sarımsağımızı ve soğanımızı altın rengi olana kadar perseliyoruz Perseledikten sonra tavuğumuzu pişiriyoruz Tavuğumuz suluyken içine havucumuzu ve 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, acı biber ve kırmızı toz biber ekleyip karıştırıyoruz ağzını kapatıp havucun yumuşamasını bekliyoruz Havucumuz eğer yumuşak bir kıvama geldiyse eğer geri kalan fasulye filizinin, yeşil biberimizi ve beyaz lahanamızı tavaya aktarıyoruz ve 15 dakika daha pişiriyoruz İç harcımız piştikten sonra ateşten alıyoruz
Katlaması:
Dörtgen yufkamızı alıp iç harcımızı hafif öne yerleştirip sarma sarar gibi katlıyoruz yani: ilk sarıp sonra kenarlarını kapatıp devamlı sarıyoruz
Veya üçgen yufkamızı alıp sigara böreği şeklinde sarıp katlayabilirsiniz yani: geniş tarafa iç harcını yerleştirip sarıp sonra kenarlarını kapatıp devamlı sarıyoruz
Katlamalar bitikten sonra
Yufkaların üzerine yumurta sürüp 170° önceden ısıtılmış fırınımıza koyuyoruz Lumpialarımızı altın rengi olana kadar fırında tutuyoruz (30 dak +)
Afiyet olsun !