Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Mantarlı Ispanak

Fırında Mantarlı Ispanak

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Fırında Mantarlı Ispanak Tarifi İçin Malzemeler

*1 bağ ıspanak
*1 adet kuru soğan
*15 adet kadar mantar
*Yeteri kadar sıvı yağ
*Tuz, karabiber

Beşamel sos için :


*2 bardağı süt
*2 çorba kaşığı un
*1 çorba kaşığı tereyağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı ucuyla muskat

Üzerine :


*1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Mantarlı Ispanak Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Ispanağı yıkayalım, doğrayalım, kuru soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alalım ve dört beş çorba kaşığı sıvı yağ ile kısık ateşte kavurmaya bırakalımIspanağı ilave edelim, ıspanak kavrulurken mantarları temizleyip yıkayalım, dilim dilim doğrayalım ve yarım limon suyu ilave ettiğimiz suyla biraz haşlayalım Haşlanan mantarı süzerek ıspanakla bir kaç defa çevirelim, ıspanak suyunu çekince ateşten alalım
Beşamel için tereyağını küçük bir tencerede eritelim, unu hafifçe kavuralım, sütünü ilave edip telle devamlı çırparak pişirelimKoyulaşmaya başlayınca tuz ve muskatını atıp karıştıralım Sosta hazır olunca fırın kabımıza ıspanağı yayalım Üzerine sosunu dökelim, en son rendelenmiş kaşar peyniri serpelim Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 15 dakika kadar yada üzeri kızarıncaya kadar tutalım, çıkaralım, biraz dinlendikten sonra servis yapalım
Afiyetler olması dileğiyle inşaallah
 
858,478Konular
981,317Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt