iltasyazilim
FD Üye
Fırında Nefis Börekler Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı yoğurt suyu
*2 su bardağı ılık su
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 paket instant maya
*Aldığı kadar un
İç harcı için;
*200 grm kıyma
*3 orta boy patates
*5 orta boy soğan
*Yarım demet maydanoz
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Fırında Nefis Börekler Tarifi Yapılışı İlk önce hamurumuzu yoğurma ile başlayalım Bütün sıvı malzemeler ılık olacak şekilde göz kararı un ekleyerek yumuşak bi hamur elde edelim Üzerini örtüp 1 saat mayalandıralım Daha sonra kıymayı tavaya alıp biraz yağ ilave ederek kavuralım iyice kavrulduktan sonra ince doğranmış soğanları ekleyip onları da iyice kavuralım Kabuklarını soyduğumuz patatesleri rendeleyip bir kabın içinde üzerine su dökerek iyice yıkayıp nişastasını atalım daha sonra elimizle iyice sıkıp tavaya alalım yumuşayana kadar kavuralım Yağ az olursa göz kararı yağ ilave edilir Baharatlarını da atıp altını kapayalım ocağı Soğuduktan sonra ince kıyılmış maydanozları ilave edip karıştıralım
Hamuru orta boy bezelere ayırdıktan sonra merdane yardımıyla açalım içine hazırladığımız harçtan koyup ağzını kapatalım Yağlanmış tepsiye dizip üzerine 1 yumurta ve yarım çay bardağı zeytinyağını karıştırıp sürelim İsteğe göre susam veya çörekotu atalım 200°fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı yoğurt suyu
*2 su bardağı ılık su
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 paket instant maya
*Aldığı kadar un
İç harcı için;
*200 grm kıyma
*3 orta boy patates
*5 orta boy soğan
*Yarım demet maydanoz
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Fırında Nefis Börekler Tarifi Yapılışı İlk önce hamurumuzu yoğurma ile başlayalım Bütün sıvı malzemeler ılık olacak şekilde göz kararı un ekleyerek yumuşak bi hamur elde edelim Üzerini örtüp 1 saat mayalandıralım Daha sonra kıymayı tavaya alıp biraz yağ ilave ederek kavuralım iyice kavrulduktan sonra ince doğranmış soğanları ekleyip onları da iyice kavuralım Kabuklarını soyduğumuz patatesleri rendeleyip bir kabın içinde üzerine su dökerek iyice yıkayıp nişastasını atalım daha sonra elimizle iyice sıkıp tavaya alalım yumuşayana kadar kavuralım Yağ az olursa göz kararı yağ ilave edilir Baharatlarını da atıp altını kapayalım ocağı Soğuduktan sonra ince kıyılmış maydanozları ilave edip karıştıralım
Hamuru orta boy bezelere ayırdıktan sonra merdane yardımıyla açalım içine hazırladığımız harçtan koyup ağzını kapatalım Yağlanmış tepsiye dizip üzerine 1 yumurta ve yarım çay bardağı zeytinyağını karıştırıp sürelim İsteğe göre susam veya çörekotu atalım 200°fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun