iltasyazilim
FD Üye
Fırında Nefis Karnabahar Mücver Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg karnabahar
*2 adet havuç
*1 yumurta
*100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
*56 dal maydanoz
*56 dal dereotu
*56 yaprak taze nane
*1 çay kaşığı kuru nane
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı toz biber
*Yarım çay kaşığı kimyon
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*3 yemek kaşığı tam buğday unu
Haşlama suyu için;
*Yarım limon suyu
*1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yumurta
*Susam
*Çörekotu
Servis için;
*3 yemek kaşığı süzme yoğurt
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı kuru nane
Fırında Nefis Karnabahar Mücver Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar kış günleri için tam bir vitamin deposu yumuşacık karnabahar mücver tarifiyle karşınızdayım
1
*İlk olarak karnabaharları ve havuçları iri parçalar halinde tencere alıyoruz
*Üzerini geçecek kadar su, yarım limon suyu ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip orta ateşte sebzeler hafif diri kalacak şekilde haşlıyoruz
*Sebzeler haşlanırken tüm yeşillikleri ince ince doğruyoruz
*Haşlanan sebzelerin suyunu süzdükten sonra karnabaharları çatalla veya elimizle iri taneli kalacak şekilde eziyoruz
*Havuçları da üzerine rendeliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
*Daha sonra un hariç tüm malzemeleri üzerine alıp yoğuruyoruz
*Kontrollü olarak unumuzu da ekleyip köfteden biraz daha yumuşak kıvamda harç elde ediyoruz
*Elde ettiğimiz hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, avucumuzda yuvarlayıp, yassılaştırıyoruz
*Yağlı kağıt serili fırın tepsisine mücverlerimizi dizip bir fırça yardımıyla üzerlerine önce zeytinyağı sonra yumurta sürüyoruz
*Son olarak da susam ve çörekotu serpiştirip, 180 derece fırında 2025 dk üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz
*Mücverlerimiz hazır süzme yoğurda nane ve pulbiber ekleyerek mücverle birlikte servis edebilirsiniz Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun???
*Yarım kg karnabahar
*2 adet havuç
*1 yumurta
*100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
*56 dal maydanoz
*56 dal dereotu
*56 yaprak taze nane
*1 çay kaşığı kuru nane
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı toz biber
*Yarım çay kaşığı kimyon
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*3 yemek kaşığı tam buğday unu
Haşlama suyu için;
*Yarım limon suyu
*1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yumurta
*Susam
*Çörekotu
Servis için;
*3 yemek kaşığı süzme yoğurt
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı kuru nane
Fırında Nefis Karnabahar Mücver Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar kış günleri için tam bir vitamin deposu yumuşacık karnabahar mücver tarifiyle karşınızdayım
1
*İlk olarak karnabaharları ve havuçları iri parçalar halinde tencere alıyoruz
*Üzerini geçecek kadar su, yarım limon suyu ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip orta ateşte sebzeler hafif diri kalacak şekilde haşlıyoruz
*Sebzeler haşlanırken tüm yeşillikleri ince ince doğruyoruz
*Haşlanan sebzelerin suyunu süzdükten sonra karnabaharları çatalla veya elimizle iri taneli kalacak şekilde eziyoruz
*Havuçları da üzerine rendeliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
*Daha sonra un hariç tüm malzemeleri üzerine alıp yoğuruyoruz
*Kontrollü olarak unumuzu da ekleyip köfteden biraz daha yumuşak kıvamda harç elde ediyoruz
*Elde ettiğimiz hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, avucumuzda yuvarlayıp, yassılaştırıyoruz
*Yağlı kağıt serili fırın tepsisine mücverlerimizi dizip bir fırça yardımıyla üzerlerine önce zeytinyağı sonra yumurta sürüyoruz
*Son olarak da susam ve çörekotu serpiştirip, 180 derece fırında 2025 dk üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz
*Mücverlerimiz hazır süzme yoğurda nane ve pulbiber ekleyerek mücverle birlikte servis edebilirsiniz Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun???