iltasyazilim
FD Üye
Fırında Nefis Türlü Tarifi İçin Malzemeler
*5 tane patlıcan
*5 tane patates
*5 tane havuç
*3tane yesil biber
*3 tane kapya biber
*6 7 diş sarımsak
*500 gram kuşbaşı et
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
*Kırmızı pul biber
*Karabiber
*Kimyon
Fırında Nefis Türlü Tarifi Yapılışı
1
*Kuşbaşı etimizi tencereye alıp pişiriyoruz
*Patlıcan, patates ve havucu küp küp doğruyoruz
*Patlıcanları, tuzlu suda bekletirken patates ve havucumuzu kızartıyoruz
*Sonra patlıcanları yıkayıp suyunu elimizle sıkıyoruz ve patlıcanları da kızartıyoruz
*Kızarttğımız malzemeleri fırın tepsisine koyuyoruz
*Kapya ve yeşil biberimizi de yemeklik doğrayıp fırın tepsisine koyuyoruz
*Sarımsaklarımızı da yemeklik doğrayıp malzemelerle birleştiriyoruz
*Pişen eti de tepsiye koyuyoruz
*Salçayı, su yapıp tuz ve baharatları atıp bütün malzemeleri karıştırıyoruz
*200 derece fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz (malzemeler kızardığı için fazla fırında kalmasına gerek yok ama patatesler kolayca bölünene kadar biraz kalması gerekiyor Zamanı genede kendiniz kontrol ediniz çünki herkezin fırını farklı)
*5 tane patlıcan
*5 tane patates
*5 tane havuç
*3tane yesil biber
*3 tane kapya biber
*6 7 diş sarımsak
*500 gram kuşbaşı et
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
*Kırmızı pul biber
*Karabiber
*Kimyon
Fırında Nefis Türlü Tarifi Yapılışı
1
*Kuşbaşı etimizi tencereye alıp pişiriyoruz
*Patlıcan, patates ve havucu küp küp doğruyoruz
*Patlıcanları, tuzlu suda bekletirken patates ve havucumuzu kızartıyoruz
*Sonra patlıcanları yıkayıp suyunu elimizle sıkıyoruz ve patlıcanları da kızartıyoruz
*Kızarttğımız malzemeleri fırın tepsisine koyuyoruz
*Kapya ve yeşil biberimizi de yemeklik doğrayıp fırın tepsisine koyuyoruz
*Sarımsaklarımızı da yemeklik doğrayıp malzemelerle birleştiriyoruz
*Pişen eti de tepsiye koyuyoruz
*Salçayı, su yapıp tuz ve baharatları atıp bütün malzemeleri karıştırıyoruz
*200 derece fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz (malzemeler kızardığı için fazla fırında kalmasına gerek yok ama patatesler kolayca bölünene kadar biraz kalması gerekiyor Zamanı genede kendiniz kontrol ediniz çünki herkezin fırını farklı)