Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Pastırmalı Helmeli Kurufasülye

Fırında Pastırmalı Helmeli Kurufasülye

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Fırında Pastırmalı Helmeli Kurufasülye Tarifi İçin Malzemeler

*2 Su Bardağı Kuru Fasulye ( Şeker Fasülye)
*3 Tepeleme Kaşık Tereyağı
*8 Dilim Pastırma
*2 Adet Orta Boy Soğan
*1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
*Çeyrek Limon Suyu
*2 Çay Kaşığı Tuz
*3 Tepeleme Yemek Kaşığı Domates Salçası
*2 Orta Boy Domates

Fırında Pastırmalı Helmeli Kurufasülye Tarifi Yapılışı Öncelikle fasülyeleri akşamdan sabaha suda bekletiyoruz Şişen fasülyeleri suyunu süzüp yeniden su ekleyip kaynatıyoruz, üzerine biriken köpükleri kaşıkla alıyoruz Mümkün olduğu kadar köpüğü temizliyoruz Soğanları ince ince doğrayıp tereyağında karamelize olana kadar kavuruyoruz Üzerine rendelediğimiz domatesleri ve Salçayı ekleyip bir süre daha kavuruyoruz
Suyunu süzdüğümüz fasülyeleri soğan ve salçalı karışıma ekleyip çömleğimizin içine boşaltıyoruz ve iyice harmanlayıp pulbiber, tuz ve limon suyunu ekleyip üzeri iki parmak geçecek kadar soğuk su ilave ediyoruz Önceden 200 derece de ısıttığımız fırında 1 saat kadar pişmeye bırakıyoruz ( Fasülye ne kadar tazeyse pişme süresi o kadar kısalır, o nedenle ara ara kontrol etmekte büyük fayda var) Pişmeye yakın hafifçe kavurduğumuz Pastırmaları ekliyoruz
Afiyet olsun
*
 
858,497Konular
981,973Mesajlar
29,970Kullanıcılar
MaxexSon üye
Üst Alt