iltasyazilim
FD Üye
Fırında Pastırmalı Helmeli Kurufasülye Tarifi İçin Malzemeler
*2 Su Bardağı Kuru Fasulye ( Şeker Fasülye)
*3 Tepeleme Kaşık Tereyağı
*8 Dilim Pastırma
*2 Adet Orta Boy Soğan
*1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
*Çeyrek Limon Suyu
*2 Çay Kaşığı Tuz
*3 Tepeleme Yemek Kaşığı Domates Salçası
*2 Orta Boy Domates
Fırında Pastırmalı Helmeli Kurufasülye Tarifi Yapılışı Öncelikle fasülyeleri akşamdan sabaha suda bekletiyoruz Şişen fasülyeleri suyunu süzüp yeniden su ekleyip kaynatıyoruz, üzerine biriken köpükleri kaşıkla alıyoruz Mümkün olduğu kadar köpüğü temizliyoruz Soğanları ince ince doğrayıp tereyağında karamelize olana kadar kavuruyoruz Üzerine rendelediğimiz domatesleri ve Salçayı ekleyip bir süre daha kavuruyoruz
Suyunu süzdüğümüz fasülyeleri soğan ve salçalı karışıma ekleyip çömleğimizin içine boşaltıyoruz ve iyice harmanlayıp pulbiber, tuz ve limon suyunu ekleyip üzeri iki parmak geçecek kadar soğuk su ilave ediyoruz Önceden 200 derece de ısıttığımız fırında 1 saat kadar pişmeye bırakıyoruz ( Fasülye ne kadar tazeyse pişme süresi o kadar kısalır, o nedenle ara ara kontrol etmekte büyük fayda var) Pişmeye yakın hafifçe kavurduğumuz Pastırmaları ekliyoruz
Afiyet olsun
*
*2 Su Bardağı Kuru Fasulye ( Şeker Fasülye)
*3 Tepeleme Kaşık Tereyağı
*8 Dilim Pastırma
*2 Adet Orta Boy Soğan
*1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
*Çeyrek Limon Suyu
*2 Çay Kaşığı Tuz
*3 Tepeleme Yemek Kaşığı Domates Salçası
*2 Orta Boy Domates
Fırında Pastırmalı Helmeli Kurufasülye Tarifi Yapılışı Öncelikle fasülyeleri akşamdan sabaha suda bekletiyoruz Şişen fasülyeleri suyunu süzüp yeniden su ekleyip kaynatıyoruz, üzerine biriken köpükleri kaşıkla alıyoruz Mümkün olduğu kadar köpüğü temizliyoruz Soğanları ince ince doğrayıp tereyağında karamelize olana kadar kavuruyoruz Üzerine rendelediğimiz domatesleri ve Salçayı ekleyip bir süre daha kavuruyoruz
Suyunu süzdüğümüz fasülyeleri soğan ve salçalı karışıma ekleyip çömleğimizin içine boşaltıyoruz ve iyice harmanlayıp pulbiber, tuz ve limon suyunu ekleyip üzeri iki parmak geçecek kadar soğuk su ilave ediyoruz Önceden 200 derece de ısıttığımız fırında 1 saat kadar pişmeye bırakıyoruz ( Fasülye ne kadar tazeyse pişme süresi o kadar kısalır, o nedenle ara ara kontrol etmekte büyük fayda var) Pişmeye yakın hafifçe kavurduğumuz Pastırmaları ekliyoruz
Afiyet olsun
*