iltasyazilim
FD Üye
Fırında Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kuru fasulye
*Kaynar su
*60 gram tereyağı
*1 baş büyük boy soğan
*1 iri boy domates veya 2 normal boy domates
*3 adet sivri biber
*100 gram çemensiz pastırma
*İsteğe bağlı bir tutam tuz
Fırında Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Kuru fasulyeyi bir gece önceden soğuk suda bekletin Ertesi gün suyu süzüp kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın Haşlama suyunu dökün Fasulyeleri çeşme altında soğuk sudan geçirin Soğanları küçük küçük doğrayın 60 gram tereyağı tencerede eritin Soğanları tereyağın da pembeleşene kadar kavurun Domateslerin ister kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın isterseniz kabuklu bir şekilde küçük küçük doğrayın Domatesleri tencereye ekleyin Harcı iyice harmanlayın En kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde üç dakika pişmeye bırakın Sivri biberleri küçük küçük doğrayın ve tencereye ekleyin Yine 3 dakika tüm harcı harmanladıktan sonra en kısık ateşte kapak kapalı şekilde pişmeye bırakın 3 dakika sonra kapağı açın ve göz kararınca fazla olmayacak şekilde kaynar su ekleyin ve harcı iyice karıştırın ve 3 dakika en kısık ateşte kapak kapalı bir şekilde pişmeye bırakın Tüm harcı bir borcama veya güveç kabına aktarın Pastırmaları bir bütün olarak küçük küçük doğramadan harcın içine ekleyin Harcı pastırmalar ile iyice harmanlayın Kuru fasulyeleri de ekleyin Ve iyice karıştırın Borcamın üzerini kapatın veya güvecin üzerini kapatın Yemek kabını önceden 200 derece ısıtılmış fırına sürün ve 25 dakika fırınlayın Dilerseniz fırına sürmeden önce tuz ekleyin ve iyice karıştırın Yemeği sıcak ve yoğurt eşliğinde servis edin Afiyet olsun
*1 su bardağı kuru fasulye
*Kaynar su
*60 gram tereyağı
*1 baş büyük boy soğan
*1 iri boy domates veya 2 normal boy domates
*3 adet sivri biber
*100 gram çemensiz pastırma
*İsteğe bağlı bir tutam tuz
Fırında Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Kuru fasulyeyi bir gece önceden soğuk suda bekletin Ertesi gün suyu süzüp kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın Haşlama suyunu dökün Fasulyeleri çeşme altında soğuk sudan geçirin Soğanları küçük küçük doğrayın 60 gram tereyağı tencerede eritin Soğanları tereyağın da pembeleşene kadar kavurun Domateslerin ister kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın isterseniz kabuklu bir şekilde küçük küçük doğrayın Domatesleri tencereye ekleyin Harcı iyice harmanlayın En kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde üç dakika pişmeye bırakın Sivri biberleri küçük küçük doğrayın ve tencereye ekleyin Yine 3 dakika tüm harcı harmanladıktan sonra en kısık ateşte kapak kapalı şekilde pişmeye bırakın 3 dakika sonra kapağı açın ve göz kararınca fazla olmayacak şekilde kaynar su ekleyin ve harcı iyice karıştırın ve 3 dakika en kısık ateşte kapak kapalı bir şekilde pişmeye bırakın Tüm harcı bir borcama veya güveç kabına aktarın Pastırmaları bir bütün olarak küçük küçük doğramadan harcın içine ekleyin Harcı pastırmalar ile iyice harmanlayın Kuru fasulyeleri de ekleyin Ve iyice karıştırın Borcamın üzerini kapatın veya güvecin üzerini kapatın Yemek kabını önceden 200 derece ısıtılmış fırına sürün ve 25 dakika fırınlayın Dilerseniz fırına sürmeden önce tuz ekleyin ve iyice karıştırın Yemeği sıcak ve yoğurt eşliğinde servis edin Afiyet olsun