iltasyazilim
FD Üye
Fırında Patates Püreli Köfte Tarifi
Fırında Patates Püreli Köfte nasıl yapılır
Patates Püreli Köfte Tarifi
Fırında Patates Püreli Köfte Tarifi Resimli
Malzemeler
1 yemek yemek kaşığı salça 1 su bardağı sıcak su 1 akarsu bardağı kaşar peyniri rendesi
Patates püresi için
2 orta yükseklik patates yarım su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz yarım akarsu bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 yemek kaşığı tereyağ
Köftesi için:
500 gr çekilmiş et 1 orta zirve soğan 2 diş sarmısak 3 dilim bayat ekmek içi (robotta çekilmiş) 1 adet yumurta karabiber,kırmızı biber,kimyon, tuz
Hazırlanışı
Önce patates püresini hazırlayalımHaşlanmış patateslerin kabuğunu soyduktan sonradan derince bir kapta ezin Üzerine süt, tereyağ,tuz ve kaşar peynirini ekleyerek adamakıllı harmanlayın
Köfteyi hazırlayalım çekilmiş et, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarmısak, ekmek içi, yumurta ve baharatları iyice yoğurun sonradan kocaman ceviz büyüklüğünde parçalar alarak resimdeki gibi kadeh biçiminde şekillendirin Tüm köfteleri yaptıktan sonra köftelerin iç kısımlarını patates püresi ile doldurun
1 yemek yemek kaşığı salçayı, 1 su bardağı sıcak suyu ile ezin ve köftelerin olduğu tepsiye dökün Fırına sürerek köfteler pişene kadar bekleyin sonra üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve eriyene dek fırında bekletin daha sonra pilav ile birlikte servis edebilirsiniz
alıntı *
Fırında Patates Püreli Köfte nasıl yapılır
Patates Püreli Köfte Tarifi
Fırında Patates Püreli Köfte Tarifi Resimli
Malzemeler
1 yemek yemek kaşığı salça 1 su bardağı sıcak su 1 akarsu bardağı kaşar peyniri rendesi
Patates püresi için
2 orta yükseklik patates yarım su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz yarım akarsu bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 yemek kaşığı tereyağ
Köftesi için:
500 gr çekilmiş et 1 orta zirve soğan 2 diş sarmısak 3 dilim bayat ekmek içi (robotta çekilmiş) 1 adet yumurta karabiber,kırmızı biber,kimyon, tuz
Hazırlanışı
Önce patates püresini hazırlayalımHaşlanmış patateslerin kabuğunu soyduktan sonradan derince bir kapta ezin Üzerine süt, tereyağ,tuz ve kaşar peynirini ekleyerek adamakıllı harmanlayın
Köfteyi hazırlayalım çekilmiş et, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarmısak, ekmek içi, yumurta ve baharatları iyice yoğurun sonradan kocaman ceviz büyüklüğünde parçalar alarak resimdeki gibi kadeh biçiminde şekillendirin Tüm köfteleri yaptıktan sonra köftelerin iç kısımlarını patates püresi ile doldurun
1 yemek yemek kaşığı salçayı, 1 su bardağı sıcak suyu ile ezin ve köftelerin olduğu tepsiye dökün Fırına sürerek köfteler pişene kadar bekleyin sonra üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve eriyene dek fırında bekletin daha sonra pilav ile birlikte servis edebilirsiniz
alıntı *