iltasyazilim
FD Üye
Malzeme
5 adet patates ( püre halinde ve sıcak )
2 orta boy doğranmış soğan
1, 5 su bardağı süt
2 su bardağı kaşar rendesi
14 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Fırınınızı 180 derece ısıtın 1 tatlı kaşığı yağla orta boy bir fırın tepsisini yağlayın Patates püresini ayrı bir kaba koyup bir kenara bırakın
Bir tencerede kalan yağı eritin Yağ kızınca soğanları ekleyip sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar pişirin Tencereyi ateşten alıp tahta kaşıkla unu, tuzu, biberi ekleyip karıştırın Yavaş yavaş sütü ilave edin
Tencereyi ateşe oturtup sos düzgün ve kalın bir hale gelene kadar 5 dakika pişirin 1,5 su bardağı kaşar rendesini ekleyip, peynir eriyene kadar pişirin
Tencereyi ateşten alıp peynir sosunu patateslerin üstüne dökerek, karışım düzgün bir hal alana kadar tahta kaşıkla karıştırın Bu karışımı yağladığınız fırın tepsisine yayın Üzerine kalan 12 su bardağı kaşar rendesini serpin
Tepsiyi fırına sürüp üstü kızarana kadar pişirin
5 adet patates ( püre halinde ve sıcak )
2 orta boy doğranmış soğan
1, 5 su bardağı süt
2 su bardağı kaşar rendesi
14 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Fırınınızı 180 derece ısıtın 1 tatlı kaşığı yağla orta boy bir fırın tepsisini yağlayın Patates püresini ayrı bir kaba koyup bir kenara bırakın
Bir tencerede kalan yağı eritin Yağ kızınca soğanları ekleyip sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar pişirin Tencereyi ateşten alıp tahta kaşıkla unu, tuzu, biberi ekleyip karıştırın Yavaş yavaş sütü ilave edin
Tencereyi ateşe oturtup sos düzgün ve kalın bir hale gelene kadar 5 dakika pişirin 1,5 su bardağı kaşar rendesini ekleyip, peynir eriyene kadar pişirin
Tencereyi ateşten alıp peynir sosunu patateslerin üstüne dökerek, karışım düzgün bir hal alana kadar tahta kaşıkla karıştırın Bu karışımı yağladığınız fırın tepsisine yayın Üzerine kalan 12 su bardağı kaşar rendesini serpin
Tepsiyi fırına sürüp üstü kızarana kadar pişirin