iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
12 kilo dil baligi filetosu ya da herhangi bir balik eti (kilciklarindan temizlenmis)
1 adet kuru sogan
2 dis sarimsak
34 adet patates
23 yemek kasigi zeytinyagi
12 limon suyu
tuz, karabiber
2 dal maydanoz
Yapilisi;
Patateslerinizi temiz bir firca ile ya da bir bez parcasi ile suyun altinda ovarak iyice temizleyin ( Ben bu islemden sonra bir sure sirkeli suda da beklettim)
Patateslerinizi elma dilimi gibi kesin
Zeytinyagi ile yagladiginiz tavanizda patatesleri 5 dk kadar karistirarak kavurun Halka halka dogradiginiz soganlari ekleyin Sarimsaklarida ince ince kiyin12 dk kadar daha cevirip altini kapatin Tuzunu ve biberini ayarlayin
Yikadiginiz ve suyunu suzdugunuz balik filetolarini tuzlayin ve patateslerinizin uzerine dizin Limon suyunu baliklarinizin uzerine gezdirin
1 cay bardagi kadar sicak su ekleyin(Pistikden sonra tavamda hic su kalmamisti Daha sulu seviyorsaniz su miktarini artirabilirsiniz)
Tavanizi alimunyum folyo ile kaplayarak 200 C de pisirin (Benim kullanidigim filetolar cok ince olduklari icin 10 dk gibi bir surede pistiler)
Pistikden sonra kiyilmis maydanoz ile susleyip servis yapin
12 kilo dil baligi filetosu ya da herhangi bir balik eti (kilciklarindan temizlenmis)
1 adet kuru sogan
2 dis sarimsak
34 adet patates
23 yemek kasigi zeytinyagi
12 limon suyu
tuz, karabiber
2 dal maydanoz
Yapilisi;
Patateslerinizi temiz bir firca ile ya da bir bez parcasi ile suyun altinda ovarak iyice temizleyin ( Ben bu islemden sonra bir sure sirkeli suda da beklettim)
Patateslerinizi elma dilimi gibi kesin
Zeytinyagi ile yagladiginiz tavanizda patatesleri 5 dk kadar karistirarak kavurun Halka halka dogradiginiz soganlari ekleyin Sarimsaklarida ince ince kiyin12 dk kadar daha cevirip altini kapatin Tuzunu ve biberini ayarlayin
Yikadiginiz ve suyunu suzdugunuz balik filetolarini tuzlayin ve patateslerinizin uzerine dizin Limon suyunu baliklarinizin uzerine gezdirin
1 cay bardagi kadar sicak su ekleyin(Pistikden sonra tavamda hic su kalmamisti Daha sulu seviyorsaniz su miktarini artirabilirsiniz)
Tavanizi alimunyum folyo ile kaplayarak 200 C de pisirin (Benim kullanidigim filetolar cok ince olduklari icin 10 dk gibi bir surede pistiler)
Pistikden sonra kiyilmis maydanoz ile susleyip servis yapin