Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Patlıcan Güveç (Farklı Yapımı)

Fırında Patlıcan Güveç (Farklı Yapımı)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Fırında Patlıcan Güveç (Farklı Yapımı) Tarifi İçin Malzemeler

*300 gr kuzu kuşbaşı
*4 adet patlıcan
*4 adet yeşil biber
*34 adet domates
*Sarımsak (Miktarı size bağlı Ben 67 diş koydum)
*1 yemek kaşığı salça
*Sıvı yağ
*Karabiber, tuz

Fırında Patlıcan Güveç (Farklı Yapımı) Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Resimlerde ayrıntılı belirttim ama ayrıntılı da yazacağım
Kuşbaşı eti tencereye alin suyunu bırakıp çekene kadar pişirin Diğer taraftan tüm sebzeleri doğrayın sarımsak da dahil Pişen etinize yağ ve salçayı ekleyip biraz kavurun ardından sırayla sebzelerin yarısını patlıcan biber domatesi sarımsak olarak sırasına göre tencereye yerleştirin sonra kalanını ayni sırayla yerleştirin kafanız karışmasın resimlerde anlattığımın fotosu var en son tuz ve karabiberini atıp orta ateş de suyunu bırakana kadar pişirin Sonra karıştırın rengi değiştiğini göreceksiniz Biraz daha piştikten sonra bir çay bardağı kadar sıcak su ekleyin domates suyunu bıraktığı için çok suya gerek yok (Tarif başlığında farklıdan kestim yarı tencerede yarı fırında pişmesi)Güveç pişmeye yakin bir borcama dökün orantılı olarak yayın 220° fırında pişirin üstü kızarana kadar ve suyunu çekene kadar pissin Yemek yemeyi de yapmayı da çok sevdiğim için farklı şekilde yemekler yapmayı seviyorum bu güveç de çok lezzetli oluyor kalabalık misafirleriniz için ideal bir ana menü olabilir Afiyet olsun

858,496Konular
981,710Mesajlar
29,780Kullanıcılar
eennnSon üye
Üst Alt