Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Patlıcan Kebabı

Fırında Patlıcan Kebabı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Patlıcan kebabı özelikle Urfa yöresinde yaygın olan kebap çeşitlerinden biridir Normal Patlıcan kebabı köftelerin ve tekerlek gibi kesilmiş patlıcanların sıra ile bir çubuğa takılması ile yapılmaktadır Fırın kebabı bu noktada çubuk kullanma imkanı olmadığı durumlarda yapılması tavsiye edilen bir kebaptır Kullanılan malzeme çok farklı değildir




Fırında patlıcan kebabı yapılırken genel olarak şu malzemeler kullanılmaktadır:

4 adet orta boy patlıcan , Köfte için: 500 gr orta yağlı dana kıyması, yarım çay bardağı kadar zeytinyağı veya ayçiçeği yağı, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pulbiber, yeteri kadar tuz, Sosu için: 1 yemek kaşığı salça, 2 su bardağı sıcak su, tuz, üzeri için; 4 adet domates, 45 adet biber, 10 adet arpacık soğan, 67 diş kadar sarımsak

Baharat kullanımı ve miktarı kişi kendi zevkine göre değiştirebilmektedir Ya da başka baharatlarla daha farklı lezzete kavuşabilmektedir Ama genel olarak bu malzemeler yeterli olmaktadır

Yapılışı:
Uygun büyüklükte alınmış olan patlıcanları tekerlek şeklinde dilimleyip, tuzlu suda yarım saat kadar bekletmek gerekiyor Patlıcanlar beklenirken diğer taraftan kıyma, baharatlar ve zeytinyağı iyi bir şekilde yoğrulmalıdır Böylece köfteler hazır hale gelmiş olacaktır Dinlenmesi için üzerini kapatıp yarım saat kadar buz dolabında bekletmek iyi olacaktır

Dinlenmiş olan köfteleri ve çıkan suyunu süzüp bol su ile yıkanmış olan patlıcanları ister uygun büyüklükteki bir tepsiye dizmek gerekir Bir patlıcan bir köfte yan yana olacak şekilde sıralanmalıdır Domates, soğan, biber ve sarımsakları tepsiye ekleyerek sıcak suda ezilmiş olan salçalı suyu üzerine gezdirmek gerekir Su ilave ederken tepsinin büyüklüğüne göre su miktarı değişir ama yeterli gelmezse bir miktar daha sıcak su ilave edilebilir

Tepsinin üzeri folyo ile sarılmalı ve 200 derece fırında pişmeye bırakılmalıdır Yanmaması için 3035 dk sonra kontrol edilmesi gerekiyor Patlıcan ve köfteler yumuşamış ise folyoyu alıp üzeri kızarana kadar daha bir süre daha pişirmek iyi olacaktır
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt