iltasyazilim
FD Üye
Fırında Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
*8 adet orta boy patlıcan (kabuğu pijama gibi soyulacak boyuna kesilip parçalara bölüncenek )
*300 gr dana kıyması
*1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış )
*2 adet çarliston biber(küçük doğranmış )
*1 adet al biber ( küçük doğranmış )
*1 adet domatesin rendesi
*1 küçük kase çeri domates
*56 adet yeşil biber(iri kesilcek)
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*Patlıcanı kızartmak için sıvı yağ
*2 su bardağı su
*1 tutam ince kıyım maydanoz
*1 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 diş küçük doğranmış sarımsak
Fırında Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı Patlıcanları biraz arkalı önlü çevirerek kızartalım havlu kağıt serili tabağa alalalım Tepsiye bir sıra dizelim Diğer tarafta tavaya yağı, kıymayı koyalım suyu salıp çekene kadar pişirelim Soğanı ,sarımsağı ekleyip karıştıralım domates rendesi ve biberleri ekleyip tekrar karıştıralım Maydanozu, tuzu, baharatları serpip yine karıştıralım ocağı kapatalım Dizdiğimiz patlıcanların üzerine yayalım tekrar üzerine bir sıra patlıcan dizelim çeri domates ve yeşil biberleri de koyalım salça ile erittiğimiz suyunu dökelim Parça parça üzerine tereyağı koyalım 10 dk kısık ateşte ocağın üzerinde pişirelim 200 derecede ısıtılmış 1520dk daha pişirelim sıcak servis yapalım afiyet olsun
Not:ben anaannem üsülü yapıyorum musakka deyip bu şekilde yapardı
*8 adet orta boy patlıcan (kabuğu pijama gibi soyulacak boyuna kesilip parçalara bölüncenek )
*300 gr dana kıyması
*1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış )
*2 adet çarliston biber(küçük doğranmış )
*1 adet al biber ( küçük doğranmış )
*1 adet domatesin rendesi
*1 küçük kase çeri domates
*56 adet yeşil biber(iri kesilcek)
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*Patlıcanı kızartmak için sıvı yağ
*2 su bardağı su
*1 tutam ince kıyım maydanoz
*1 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 diş küçük doğranmış sarımsak
Fırında Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı Patlıcanları biraz arkalı önlü çevirerek kızartalım havlu kağıt serili tabağa alalalım Tepsiye bir sıra dizelim Diğer tarafta tavaya yağı, kıymayı koyalım suyu salıp çekene kadar pişirelim Soğanı ,sarımsağı ekleyip karıştıralım domates rendesi ve biberleri ekleyip tekrar karıştıralım Maydanozu, tuzu, baharatları serpip yine karıştıralım ocağı kapatalım Dizdiğimiz patlıcanların üzerine yayalım tekrar üzerine bir sıra patlıcan dizelim çeri domates ve yeşil biberleri de koyalım salça ile erittiğimiz suyunu dökelim Parça parça üzerine tereyağı koyalım 10 dk kısık ateşte ocağın üzerinde pişirelim 200 derecede ısıtılmış 1520dk daha pişirelim sıcak servis yapalım afiyet olsun
Not:ben anaannem üsülü yapıyorum musakka deyip bu şekilde yapardı