iltasyazilim
FD Üye
Fırında portakallı ördek
(6 kişilik)
Malzemeler:
Bir ördek, 2 portakal, 2 bardak haşlanmış balkabağı, l yemek kaşığı bal, 3 orta boy soğan, 12 bardak ekmek İçi, 12 bardak ceviz, 2 yemek kaşığı margarin, 2 yemek kaşığı kıyılmış yeşillik, 2 adet haşlanmış ve dilimlenmiş havuç, 2 adet haşlanmış ve dilimlenmiş kabak, l adet haşlanmış yeşil soğan, 6 adet patates kroket, 6 adet büyük boy mantar
Hazırlanışı:
Ördeğin üzerine karabiber ve tuz serpin Bir portakalı ikiye bölüp ördeğin içine yerleştirin Daha önceden ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin
Garnitürler için:
Balı balkabağınin üzerine surun ve 5 dakika fırında bekletin Soğanların içini oyarak çıkartın Ekmek içi, ceviz, margarin ve yeşil ligi karıştırdıktan sonra tuz ve karabiber ekleyerek soğanın içîne doldurun Soğanlar pişene kadar fırında bekletin Havuç ve kabakları ince uzun bir şekilde kesin ve bir demet şeklinde yeşil soğanla bağlayın Mantarları kızmış tavada sote edip tuz ve biber ekleyin Patatesleri derin bir tavada kızartın Tüm bu İşlemleri tamamladıktan sonra ördeği büyükçe bir servis tabağına yerleştirin Bir portakalı dilimleyin ve ördeğin üzerine dizin Diğer garnitürleri de tabağın etrafına yerleştirerek servis yapın
(6 kişilik)
Malzemeler:
Bir ördek, 2 portakal, 2 bardak haşlanmış balkabağı, l yemek kaşığı bal, 3 orta boy soğan, 12 bardak ekmek İçi, 12 bardak ceviz, 2 yemek kaşığı margarin, 2 yemek kaşığı kıyılmış yeşillik, 2 adet haşlanmış ve dilimlenmiş havuç, 2 adet haşlanmış ve dilimlenmiş kabak, l adet haşlanmış yeşil soğan, 6 adet patates kroket, 6 adet büyük boy mantar
Hazırlanışı:
Ördeğin üzerine karabiber ve tuz serpin Bir portakalı ikiye bölüp ördeğin içine yerleştirin Daha önceden ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin
Garnitürler için:
Balı balkabağınin üzerine surun ve 5 dakika fırında bekletin Soğanların içini oyarak çıkartın Ekmek içi, ceviz, margarin ve yeşil ligi karıştırdıktan sonra tuz ve karabiber ekleyerek soğanın içîne doldurun Soğanlar pişene kadar fırında bekletin Havuç ve kabakları ince uzun bir şekilde kesin ve bir demet şeklinde yeşil soğanla bağlayın Mantarları kızmış tavada sote edip tuz ve biber ekleyin Patatesleri derin bir tavada kızartın Tüm bu İşlemleri tamamladıktan sonra ördeği büyükçe bir servis tabağına yerleştirin Bir portakalı dilimleyin ve ördeğin üzerine dizin Diğer garnitürleri de tabağın etrafına yerleştirerek servis yapın