Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Rulo Börek Özbek Yöresine Ait

Fırında Rulo Börek Özbek Yöresine Ait

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Fırında Rulo Börek Özbek Yöresine Ait Tarifi İçin Malzemeler

*1 kg kuru soğan
*1 kg patates
*2 çay kaşığı tuz (Damak tadına göre ayarlanır)
*1 çay kaşığı sıvı yağ
*5 adet el açma yufka
*İsteyenler iç harcına minnacık doğranmış et veya kıyma katabilir varsa da kuyruk yağ güzel tad vermesi için
*NOT: Hamurunu ben kendim açtım üşenmeyenler için hamur tarifi
*1 lt ılık su
*2 çay kaşığı tuz
*Yeterince un
*(Yoğuruyoruz 1 saat dinlendirmeye bırakıyoruz)
*Üzeri için: Kara biber veya yumurta sarısı çörek otu

Fırında Rulo Börek Özbek Yöresine Ait Tarifi Yapılışı Soğan, patatesleri soyup 6 ya bölüp ince küp şeklinde doğruyoruz Tuz ve yağı ilave ediyoruz Yufkayı açıp fırca yardımıyla hafif yağlıyoruz Hertarafını birbirine yapışmamasını önlüyoruz Hazırladığımız içi yufkanın hertarafına fazla kenara gelmicek şekilde düzlüyoruz ve rulo haline getirip üzerine yumurta sarısını sürüyoruz Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz ve afiyetle yiyoruz
NOT: ben özbekistandan özel delikli buhar tenceresi getirtirdim o tencerede yaptım ve üzerine bisiy sürmedim Buharda piştiği için gerekmez fırında da denemişliğim var şimdiden yapanlara afiyet olsun
 
858,497Konular
981,983Mesajlar
29,974Kullanıcılar
Osmanlı75Son üye
Üst Alt