iltasyazilim
FD Üye
Fırında Rulo Börek Özbek Yöresine Ait Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg kuru soğan
*1 kg patates
*2 çay kaşığı tuz (Damak tadına göre ayarlanır)
*1 çay kaşığı sıvı yağ
*5 adet el açma yufka
*İsteyenler iç harcına minnacık doğranmış et veya kıyma katabilir varsa da kuyruk yağ güzel tad vermesi için
*NOT: Hamurunu ben kendim açtım üşenmeyenler için hamur tarifi
*1 lt ılık su
*2 çay kaşığı tuz
*Yeterince un
*(Yoğuruyoruz 1 saat dinlendirmeye bırakıyoruz)
*Üzeri için: Kara biber veya yumurta sarısı çörek otu
Fırında Rulo Börek Özbek Yöresine Ait Tarifi Yapılışı Soğan, patatesleri soyup 6 ya bölüp ince küp şeklinde doğruyoruz Tuz ve yağı ilave ediyoruz Yufkayı açıp fırca yardımıyla hafif yağlıyoruz Hertarafını birbirine yapışmamasını önlüyoruz Hazırladığımız içi yufkanın hertarafına fazla kenara gelmicek şekilde düzlüyoruz ve rulo haline getirip üzerine yumurta sarısını sürüyoruz Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz ve afiyetle yiyoruz
NOT: ben özbekistandan özel delikli buhar tenceresi getirtirdim o tencerede yaptım ve üzerine bisiy sürmedim Buharda piştiği için gerekmez fırında da denemişliğim var şimdiden yapanlara afiyet olsun
*1 kg kuru soğan
*1 kg patates
*2 çay kaşığı tuz (Damak tadına göre ayarlanır)
*1 çay kaşığı sıvı yağ
*5 adet el açma yufka
*İsteyenler iç harcına minnacık doğranmış et veya kıyma katabilir varsa da kuyruk yağ güzel tad vermesi için
*NOT: Hamurunu ben kendim açtım üşenmeyenler için hamur tarifi
*1 lt ılık su
*2 çay kaşığı tuz
*Yeterince un
*(Yoğuruyoruz 1 saat dinlendirmeye bırakıyoruz)
*Üzeri için: Kara biber veya yumurta sarısı çörek otu
Fırında Rulo Börek Özbek Yöresine Ait Tarifi Yapılışı Soğan, patatesleri soyup 6 ya bölüp ince küp şeklinde doğruyoruz Tuz ve yağı ilave ediyoruz Yufkayı açıp fırca yardımıyla hafif yağlıyoruz Hertarafını birbirine yapışmamasını önlüyoruz Hazırladığımız içi yufkanın hertarafına fazla kenara gelmicek şekilde düzlüyoruz ve rulo haline getirip üzerine yumurta sarısını sürüyoruz Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz ve afiyetle yiyoruz
NOT: ben özbekistandan özel delikli buhar tenceresi getirtirdim o tencerede yaptım ve üzerine bisiy sürmedim Buharda piştiği için gerekmez fırında da denemişliğim var şimdiden yapanlara afiyet olsun