iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 kilogram sardalya balığı 2 adet orta boy kuru soğan 3 diş sarımsak 300 gram cherry domates 14 demet maydanoz 1 adet orta boy limon 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 1 adet defne yaprağı
NASIL YAPILIR?
Baş kısımlarını aldığınız sardalyaların iç kısımlarını dikkatli bir şekilde temizleyin Bol suda yıkadığınız balıkların iç kısımlarını tuzlayıp fazla sularının süzülmesi için süzgeçte bekletin Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları ortadan ikiye bölüp piyazlık olarak ince ince dilimleyin Ayıkladığınız maydanoz yapraklarını bol suda yıkayıp fazla suyunu aldıktan sonra incecik kıyın Ayıklanmış sarımsakları halka halka doğrayın Cherry domatesleri ortadan ikiye kesin Ortadan ikiye kestiğiniz limonun suyunu sıkın Piyazlık doğranmış kuru soğanları fırın tepsisine yayın Sarımsakları ekleyin Ayıklanmış ve tuzlandıktan sonra fazla suyu süzülmüş sardalyaları kuru soğanlar üzerine açık bir şekilde yerleştirin Ortadan ikiye bölünmüş cherry domatesler ve defne yaprağını fırın tepsisine alın Zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, incecik kıyılmış maydanoz yaprakları, balıkları tuzladığınızı unutmadan damak tadınıza göre ekleyeceğiniz ince çekilmiş tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi küçük bir kapta karıştırın Hazırladığınız sosu balıkların üzerine eşit olarak gelecek şekilde gezdirin Üzerine yağlı bir kağıt kapatıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin Balıkların üzerinde bulunan yağlı kağıdı alıp pişirme işlemini 1015 dakika daha sürdürün Fırından çıkardığınız balıkları ılık ya da soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın
1 kilogram sardalya balığı 2 adet orta boy kuru soğan 3 diş sarımsak 300 gram cherry domates 14 demet maydanoz 1 adet orta boy limon 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 1 adet defne yaprağı
NASIL YAPILIR?
Baş kısımlarını aldığınız sardalyaların iç kısımlarını dikkatli bir şekilde temizleyin Bol suda yıkadığınız balıkların iç kısımlarını tuzlayıp fazla sularının süzülmesi için süzgeçte bekletin Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları ortadan ikiye bölüp piyazlık olarak ince ince dilimleyin Ayıkladığınız maydanoz yapraklarını bol suda yıkayıp fazla suyunu aldıktan sonra incecik kıyın Ayıklanmış sarımsakları halka halka doğrayın Cherry domatesleri ortadan ikiye kesin Ortadan ikiye kestiğiniz limonun suyunu sıkın Piyazlık doğranmış kuru soğanları fırın tepsisine yayın Sarımsakları ekleyin Ayıklanmış ve tuzlandıktan sonra fazla suyu süzülmüş sardalyaları kuru soğanlar üzerine açık bir şekilde yerleştirin Ortadan ikiye bölünmüş cherry domatesler ve defne yaprağını fırın tepsisine alın Zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, incecik kıyılmış maydanoz yaprakları, balıkları tuzladığınızı unutmadan damak tadınıza göre ekleyeceğiniz ince çekilmiş tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi küçük bir kapta karıştırın Hazırladığınız sosu balıkların üzerine eşit olarak gelecek şekilde gezdirin Üzerine yağlı bir kağıt kapatıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin Balıkların üzerinde bulunan yağlı kağıdı alıp pişirme işlemini 1015 dakika daha sürdürün Fırından çıkardığınız balıkları ılık ya da soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın