Fırında Sarmısaklı Domates (4 Kişilik) Malzemeler 4 dilim ince kesilmiş kepek ekmeği ya da tost ekmeği 4 adet iri domates Yarım tatlı kaşığı kekik 1 limonun suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı sirke 1 çay kaşığı esmer şeker 1 baş sarmısak (ikiye bölünmüş) Yarım su bardağı küp küp doğranıp haşlanmış enginar 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz Tuz, karabiber Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak fırını ısıtın Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın Indirilmiş tarafları üste gelecek şekilde domatesleri ısıya dirençli bir kaba yerleştirin Kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı, esmer şeker ve sirkeyi adamakıllı karıştırdıktan daha sonra domateslerin üzerine dökün Domatesleri, 15 dakika bir yüzü, 15 dakika da diğer yüzü olmak üzere fırında 30 dakika pişirin Fırından çıkartın ve ılınmaya bırakın Ekmek dilimlerini iki yüzü de kızarıncaya dek pişirin Ekmeklere, tamamen dövülmüş sarımsaktan dilediğiniz değin sürün Enginarı, limon suyunda haşlayarak küp küp doğrayın ve domatesin içine doldurun Ilıkken servis yapın Aşçının önerisi: Fırında sarmısaklı domatesi servis yapmadan anında önce pişirmelisiniz Yoksa lezzetini kaybeder Yemeğinizin daha güzel olması için italyan usulü sarımsakla tatlandırılmış kızartılmış ekmek kullanmanızı öğüt ediyoruz id
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.