iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
46 adet tavuk göğsü veya kemiksiz but
1 su bardağı galeta unu (2 adet taze galeta ya da 34 adet tuzlu çubuk ama iyice çekilip un haline getirilecek)
100 gr tereyağı
4 diş sarmısak (iyice dövülmüş)
810 dal maydanoz (yaprakları çok incecik kıyılacak)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Derin bir tabağın içinde galeta unu, tuz, karabiber ve maydanozları karıştıralım Öte yandan bir tavada yağı eritip, dövülmüş sarmısakları ekleyip 12 dakika kavurup, ocağı kapatalımYağ ılınınca galeta unlu karışımın üzerine döküp, iyice karıştıralım
Şimdi tavukları bu karışıma iyice bulayıp, içine hafifçe sıvıyağla yağladığımız tepsiye dizelim Fırını 175 dereceye ayarlayıp, 30 dakika kadar pişirelim
Servise sunarken yanına patates kızartmasını garnitür olarak kullanabilirsiniz
46 adet tavuk göğsü veya kemiksiz but
1 su bardağı galeta unu (2 adet taze galeta ya da 34 adet tuzlu çubuk ama iyice çekilip un haline getirilecek)
100 gr tereyağı
4 diş sarmısak (iyice dövülmüş)
810 dal maydanoz (yaprakları çok incecik kıyılacak)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Derin bir tabağın içinde galeta unu, tuz, karabiber ve maydanozları karıştıralım Öte yandan bir tavada yağı eritip, dövülmüş sarmısakları ekleyip 12 dakika kavurup, ocağı kapatalımYağ ılınınca galeta unlu karışımın üzerine döküp, iyice karıştıralım
Şimdi tavukları bu karışıma iyice bulayıp, içine hafifçe sıvıyağla yağladığımız tepsiye dizelim Fırını 175 dereceye ayarlayıp, 30 dakika kadar pişirelim
Servise sunarken yanına patates kızartmasını garnitür olarak kullanabilirsiniz