iltasyazilim
FD Üye
Fırında Sebzeli Güveç Mini Güveçlerle Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet patlıcan
*2 adet patates
*1 adet soğan
*1 adet kırmızı biber
*3 adet yeşil biber
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay bardağı ılık su
*Margarin
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Kırmızı biber
*Karabiber
*Sumak
*
Fırında Sebzeli Güveç Mini Güveçlerle Tarifi Yapılışı Öncelikle patlıcanları alacalı soyup yarım saat tuzlu suda bekletiyoruz Diğer yandan patatesi küp küp doğruyoruz Soğanları da çok büyük olmayacak şekilde küp küp doğruyoruz Biberleri de ufak ufak doğradıktan sonra hepsini bir kaba koyuyoruz Patlıcanın suyunu süzüp onu da kaba ilave ediyoruz Hepsini güzelce harmanlıyoruz birbiriyle iyice karışıyorlar Başka bir kapta salçayı, sıvı yağı, suyu ve baharatları koyup karıştırıyoruz Küçük güveç kaplarımızı alıp dibine ufak yağ sürüyoruz daha sonra harmanladığımız sebzeleri eşit eşit kaplara bölüştürüyoruz hepsini ben beş güveç kullandım bu tarifte daha sonra hazırladığımız salçalı sosu eşit kaplara boşaltıyoruz Üstüne ufak parça margarin koyuyoruz Güveç kaplarını fırın tepsisine koyuyoruz fırın tepsisine biraz su koyuyoruz Önceden ısıttığımız 230 derecelik fırında alt üst ayarında pişmeye bırakıyoruz
Not: Fırın ayarları değişebilir kendinize göre düzenleyebilirsiniz ara ara kontrol etmeyi unutmayalım !
*1 adet patlıcan
*2 adet patates
*1 adet soğan
*1 adet kırmızı biber
*3 adet yeşil biber
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay bardağı ılık su
*Margarin
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Kırmızı biber
*Karabiber
*Sumak
*
Fırında Sebzeli Güveç Mini Güveçlerle Tarifi Yapılışı Öncelikle patlıcanları alacalı soyup yarım saat tuzlu suda bekletiyoruz Diğer yandan patatesi küp küp doğruyoruz Soğanları da çok büyük olmayacak şekilde küp küp doğruyoruz Biberleri de ufak ufak doğradıktan sonra hepsini bir kaba koyuyoruz Patlıcanın suyunu süzüp onu da kaba ilave ediyoruz Hepsini güzelce harmanlıyoruz birbiriyle iyice karışıyorlar Başka bir kapta salçayı, sıvı yağı, suyu ve baharatları koyup karıştırıyoruz Küçük güveç kaplarımızı alıp dibine ufak yağ sürüyoruz daha sonra harmanladığımız sebzeleri eşit eşit kaplara bölüştürüyoruz hepsini ben beş güveç kullandım bu tarifte daha sonra hazırladığımız salçalı sosu eşit kaplara boşaltıyoruz Üstüne ufak parça margarin koyuyoruz Güveç kaplarını fırın tepsisine koyuyoruz fırın tepsisine biraz su koyuyoruz Önceden ısıttığımız 230 derecelik fırında alt üst ayarında pişmeye bırakıyoruz
Not: Fırın ayarları değişebilir kendinize göre düzenleyebilirsiniz ara ara kontrol etmeyi unutmayalım !