iltasyazilim
FD Üye
Fırında Sebzeli Ispanak Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet kuru soğan
*1 adet büyük boy patates
*1 adet büyük boy havuç
*1 bağ ıspanak
*Sıvıyağı veya zeytinyağı
*İçine bir miktar beyaz peynir
Beşamel sos için;
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı un
*1 su bardağı süt
*Tuz ,karabiber
Üzeri için ;
*Kaşar peyniri rendesi
Fırında Sebzeli Ispanak Tarifi Yapılışı
Burda bir restoranda yedim ve içinde ıspanak olduğuna inanamadım tabanında da yumuşacık enginar vardı içinde hafif tuzlu peynir tadı enfes bir yemek tabi ben enginarsız yapıyorum, benzetmeye çalıştım ve başardım bu sitede de gördüm sevgili Yasemin Atalar hanım yapmıştı
Öncelikle ıspanağı saplarından keselim yaprakları kullanacağız sirkeli suda bekletelim bu arada yemeklik doğranmış soğanları kavuralım ,ardından minik küpler halinde doğranmış havuç ve patatesi kavuralım ,daha sonra 1 çay bardağı kadar su ilave edip kapağı kapatalım ,sebzeler yumuşadığında yıkanmış ince doğranmış ıspanağı ilave edelim, suyunu çekene kadar pişirelim borcama dökelim, üzerini düzeltelim beyaz peyniri elimizle ufalayalım
Beşamel sos için cezveye tereyağı ve sıvı yağını alalım yağ eridiğinde unu ekleyip biraz kavuralım üzerine soğuk sütü ilave edip koyulaşana kadar karıştıralım tuz ve karabiberi ekleyelim borcamdaki peynirlerin üzerine dökelim üzerini düzeltip kaşar rendesi ilave edelim önceden ısıtılmış fırında peynir eriyip hafif kızarana kadar pişirelim Afiyet şifa olsun*
*1 adet kuru soğan
*1 adet büyük boy patates
*1 adet büyük boy havuç
*1 bağ ıspanak
*Sıvıyağı veya zeytinyağı
*İçine bir miktar beyaz peynir
Beşamel sos için;
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı un
*1 su bardağı süt
*Tuz ,karabiber
Üzeri için ;
*Kaşar peyniri rendesi
Fırında Sebzeli Ispanak Tarifi Yapılışı
Burda bir restoranda yedim ve içinde ıspanak olduğuna inanamadım tabanında da yumuşacık enginar vardı içinde hafif tuzlu peynir tadı enfes bir yemek tabi ben enginarsız yapıyorum, benzetmeye çalıştım ve başardım bu sitede de gördüm sevgili Yasemin Atalar hanım yapmıştı
Öncelikle ıspanağı saplarından keselim yaprakları kullanacağız sirkeli suda bekletelim bu arada yemeklik doğranmış soğanları kavuralım ,ardından minik küpler halinde doğranmış havuç ve patatesi kavuralım ,daha sonra 1 çay bardağı kadar su ilave edip kapağı kapatalım ,sebzeler yumuşadığında yıkanmış ince doğranmış ıspanağı ilave edelim, suyunu çekene kadar pişirelim borcama dökelim, üzerini düzeltelim beyaz peyniri elimizle ufalayalım
Beşamel sos için cezveye tereyağı ve sıvı yağını alalım yağ eridiğinde unu ekleyip biraz kavuralım üzerine soğuk sütü ilave edip koyulaşana kadar karıştıralım tuz ve karabiberi ekleyelim borcamdaki peynirlerin üzerine dökelim üzerini düzeltip kaşar rendesi ilave edelim önceden ısıtılmış fırında peynir eriyip hafif kızarana kadar pişirelim Afiyet şifa olsun*