Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Sebzeli Nefis Lokum Pirzola

Fırında Sebzeli Nefis Lokum Pirzola
0
105

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Fırında Sebzeli Nefis Lokum Pirzola



Malzemeler
Yarım kg pirzola veya kemikli et
56 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz

Diğer Malzemeler;
4 adet orta boy patates
4 adet sivri biber
2 adet orta boy domates

Yapılışı
Fırında sebzeli lokum gibi pirzola tarifi vereceğim ??
Aynı tarifi kemikli veya iri parça kemiksiz dana & kuzu etler ile de yapabilirsiniz
Annem sağolsun göndermiş bu şekilde sebzeli yapmak istedim tabiri caizse parmak yedirten cinsten oldu Hem nefis hem pratik hemde bereketli ??
Öncelikle düdüklüye etler yıkanıp, alınır Üzerine tuz, su, sıvı yağ konulup, düdüklüde kaynamaya bırakılır Kaynamaya başlayınca düdüklü kapatılıp, düdüğü ötmeye başladıktan sonra kısık ateşte 1520 dakika biraz yumuşayana kadar pişirilir Etler yağlı ise koymadan yapabilirsiniz, kendisi yağ salıyor Bu sırada patatesler elma dilim doğranıp, tepsiye konulur Sivri biberler iri iri doğranıp, tepsiye boşaltılır Düdüklü dikkatlice açılır Suyu biraz azalmış olacak kalan suyu ile birlikte tepsiye malzemelerin üzerine boşaltılır ve düzeltilir Domates soyulup, iri dilimler halinde doğranıp, üzerine serpiştirilir Üzeri yağlı kağıt aleminyum folyo vs ile kapatılıp, önceden ısıtılmış 200° fırında yarım saat pişirilir Çatal ile patatesler kontrol edilip, yumuşamaya başlayınca üzeri açılıp, 1520 dakika da öyle pişirilir Bu sırada çatal ile etleri ters yüz ederseniz lokum gibi kalır ve kuruma yapmazlar Pişince fırın kapatılır ve üzerinden aldığımız kağıt ile tekrar üzeri örtülür ki kuruma yapmasın ?? İstediğiniz zaman tercihen sıcak iken hemen servis edilir ? ?
AFİYET OLSUN


nefisyemektariflericom


 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt