iltasyazilim
FD Üye
1 adet somon balığı (1 kg civarında)
1 orta boy portakal
2 patates
2 soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ (Eritilmiş)
Tuz
Karabiber
Yağlı Kağıt
Soğan ve patatesleri kabuklarını soyduktan sonra çok ince olmayacak şekilde halka halka kesiyoruz Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize önce soğanları daha sonra patatesleri diziyoruz Portakalın suyunu sıkıp bir kaba alıyoruz ve içine zeytinyağı, tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyip kaşık yardımıyla karıştırıyoruz Yuvarlak kesilmiş olan somonlarımızı teker teker suyun içine batırıp patateslerin üzerine dizdikten sonra kalan suyu da üzerlerine gezdirip fırına sürebilirsiniz 180190 derecede 3040 dakika arası pişiyoruz
Afiyet Olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
1 orta boy portakal
2 patates
2 soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ (Eritilmiş)
Tuz
Karabiber
Yağlı Kağıt
Soğan ve patatesleri kabuklarını soyduktan sonra çok ince olmayacak şekilde halka halka kesiyoruz Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize önce soğanları daha sonra patatesleri diziyoruz Portakalın suyunu sıkıp bir kaba alıyoruz ve içine zeytinyağı, tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyip kaşık yardımıyla karıştırıyoruz Yuvarlak kesilmiş olan somonlarımızı teker teker suyun içine batırıp patateslerin üzerine dizdikten sonra kalan suyu da üzerlerine gezdirip fırına sürebilirsiniz 180190 derecede 3040 dakika arası pişiyoruz
Afiyet Olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız