Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Soslu Biftek Tarifi: Fırında Soslu Biftek Nasıl Yapılır?

Fırında Soslu Biftek Tarifi: Fırında Soslu Biftek Nasıl Yapılır?
0
66

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
s-b3e1c893fb9eaa57c18473b36e37ec2ca880be5a.jpg


Fırında soslu biftek tanımı, tercih edeni ve seveni hayli fazla olan yemeklerden biridir. Sağlıklı bir beslenme listesinde kesinlikle kırmızı et yer almalıdır. Bedenin bu muhtaçlığını gidermek için yapabileceğiniz tanımlardan biri de fırında soslu biftek tanımıdır. Etin en değerli alanlarından biri olan biftek, soslu hazırlandığında lezzeti de kat kat artmaktadır. Fırında soslu biftek tanımı ile akşam yemeğini ziyafete dönüştürmek isteyenlere fırında soslu biftek tanımı nasıl yapılır içeriğimizde anlattık.




Sinir ve yağ içermeyen biftek, etin en yumuşak ve lezzetli kısmıdır. Biftek birçok farklı pişirme yolu ile hazırlanabilir ve besin kıymeti çok yüksektir. Fırında soslu biftek tanımı, etin lezzetli ve yumuşak bir formda pişirildiği sosu ile de sulu bir kıvamın elde edilebildiği kolaylıkla hazırlanan bir tanımdır. Konuklarınıza sunabileceğiniz en hoş yemeklerden biri olan bol soslu, lokum üzere fırında soslu biftek nasıl yapılır? İşte fırında soslu bifteğin materyalleri, imali ve tüm püf noktaları…

Malzemeler




• 1 kilo biftek

• 1 çay kaşığı karabiber

• 1 çay kaşığı tuz

• 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu İçin;

• 2 diş sarımsak

• 2 tane domates

• 1 yemek kaşığı salça 

• 2 yemek kaşığı zeytinyağı

• Tuz

• Kekik

• Karabiber

• 1,5 çay bardağı su

• Pul biber

Yapılışı



• Biftekleri karabiber ve tuzla güzelce ovun ve üzerlerine zeytinyağını gezdirin. Etleri dinlenmeye bıraktıktan sonra sosu için zeytinyağı ve salçayı sırasıyla küçük bir tencerede kavurun. Daha sonra sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin. 2 adet rendelenmiş domatesi ekleyip kaynatın. Su eği ile hoş bir sos kıvamı elde edin. Sos kaynadıktan sonra tuz ve baharatları ekleyip ocağın altını kapatın.

• Tavayı ocakta yeterlice ısıtın ve etlerin tümünü mühürleyin. Mühürleme epey değerlidir. Bu sayede etin lezzetli suyunu kaybetmemiş olursunuz. Etlerin her iki yüzünü 2-3 dakika pişirmeniz kâfi olacaktır. Rengi dönen etleri 1 dakika sonra tavadan alabilirsiniz.

• Mühürlenen etleri fırın tepsisine güzelce yerleştirin. Sosu etlerin üzerine gezdirin. Fırını 200 derecede evvelden ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verebilirsiniz.

Afiyet olsun.
 
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt