iltasyazilim
FD Üye
Fırında Soslu Dilimli Patates Tarifi İçin Malzemeler Patatesi için;
*4 adet orta boy patates
*Tuz
*Zeytinyağı
*Kaşar peyniri
Sosu için;
*125 gr kıyma
*1 adet küçük boy soğan
*Yarım çay bardağından biraz fazla domates sosu veya domates rendesi
*Karabiber
*Pulbiber
*Kekik
*Tuz
Üzeri için:
*Kaşar peyniri
Fırında Soslu Dilimli Patates Tarifi Yapılışı Öncelikle patatesleri kabuğunu soymadan iyice yıkayalım
Patatesleri tamamen kesmeden, dilimlemiş gibi yaparak, dilimleyelim (Ben dilimleme işlemini yükseklik yapsın diye iki tahta kaşık yardımı ile yaptım )
Dilimlemiş gibi yaptığımız patatesleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip, üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürelim
Son olarak da üzerlerine parmak ucuyla tuz atalım
180 derece önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirelim Patateslerin dilimleri bu süre sonunda açılacaktır
Bu arada kıymayı ve soğanı tavaya alıp pişirelim
Sonrasında domates sosunu ve baharatları da ekleyip biraz daha pişirelim ve ocaktan alalım
Pişen patatesleri fırından çıkarıp her dilim arasına kaşar peyniri koyalım
Üzerine kıymalı sostan döküp yayalım ve en üstüne tekrardan kaşar peyniri koyalım
Kaşar peynirinin erimesi için yeniden fırına verelim
Üzeri hafif kızarınca fırından alabiliriz
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*4 adet orta boy patates
*Tuz
*Zeytinyağı
*Kaşar peyniri
Sosu için;
*125 gr kıyma
*1 adet küçük boy soğan
*Yarım çay bardağından biraz fazla domates sosu veya domates rendesi
*Karabiber
*Pulbiber
*Kekik
*Tuz
Üzeri için:
*Kaşar peyniri
Fırında Soslu Dilimli Patates Tarifi Yapılışı Öncelikle patatesleri kabuğunu soymadan iyice yıkayalım
Patatesleri tamamen kesmeden, dilimlemiş gibi yaparak, dilimleyelim (Ben dilimleme işlemini yükseklik yapsın diye iki tahta kaşık yardımı ile yaptım )
Dilimlemiş gibi yaptığımız patatesleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip, üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürelim
Son olarak da üzerlerine parmak ucuyla tuz atalım
180 derece önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirelim Patateslerin dilimleri bu süre sonunda açılacaktır
Bu arada kıymayı ve soğanı tavaya alıp pişirelim
Sonrasında domates sosunu ve baharatları da ekleyip biraz daha pişirelim ve ocaktan alalım
Pişen patatesleri fırından çıkarıp her dilim arasına kaşar peyniri koyalım
Üzerine kıymalı sostan döküp yayalım ve en üstüne tekrardan kaşar peyniri koyalım
Kaşar peynirinin erimesi için yeniden fırına verelim
Üzeri hafif kızarınca fırından alabiliriz
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun